Bug 5467 - ImageButton doesn't show the image when using xml file to create the pressed, focused, and default images.
Summary: ImageButton doesn't show the image when using xml file to create the pressed,...
Status: NEW
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: GTK# Designer ()
Version: 3.0.x
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-06-02 12:12 UTC by Michael Cianflone
Modified: 2013-05-01 12:11 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 5467 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Michael Cianflone 2012-06-02 12:12:01 UTC
The docs on Xamarin's web site show how to create an ImageButton for Android that uses the pressed, focused, and default images, by speecifying the information in a separate xml file and referencing that as a drawable resource (@drawable/MyNewImageButton) in the GUI designer.  The functionality works fine when building and running the app. However, the problem is that the interface builder (both the plugin for Visual Studio and the xamarin interface builder) doesn't show anything on the screen when designing.  The button is a 0 x 0 in the interface builder.

     It seems that the problem is that the interface builder doesn't seem to recurse the specified xml file and check the size of the default image in it.
Comment 1 Martyn Swanick 2013-05-01 12:11:24 UTC
This issue can be seen with the top button in the FormsWidgetsTutorial.axml that is part of the monodroid-samples ApiDemo solution.