Bug 54389 - Rendering not wrapping lines anymore as of pre6 (maybe earlier).
Summary: Rendering not wrapping lines anymore as of pre6 (maybe earlier).
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.3.4
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Paul DiPietro [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-04-02 13:49 UTC by Philipp Sumi
Modified: 2017-04-26 11:08 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Invalid rendering (215.43 KB, image/png)
2017-04-02 13:50 UTC, Philipp Sumi
Details
Valid rendering (229.18 KB, image/png)
2017-04-02 13:52 UTC, Philipp Sumi
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Philipp Sumi 2017-04-02 13:49:17 UTC
I just upgraded to pre6 from pre2, and am seeing some rendering issues.

* If my card is visible when refreshing the data, the text in card is nicely wrapped.

* If my card isn't visible, the text stays on one line (also not truncated), which causes half of my text to be invisible. It's noteworthy that there is now empty space below my label where the seconds line should be. Maybe the text isn't on one line but somewhere else.

Not sure if this is similar to the bug I reported about CarouselView suddenly crashing with a DivideByZero exception. That one probably also has to do with a changed order of rendering events or rendering logic.

See attached screenshots.
Comment 1 Philipp Sumi 2017-04-02 13:50:53 UTC
Created attachment 21143 [details]
Invalid rendering

Text in the lower card are isn't wrapped even though there's space for the second line.
Comment 2 Philipp Sumi 2017-04-02 13:52:20 UTC
Created attachment 21144 [details]
Valid rendering

After refreshing the UI with the card visible.
Comment 3 Paul DiPietro [MSFT] 2017-04-03 02:31:29 UTC
Do you have a reliable reproduction? If you happen to figure out on which version between pre2 and pre6 that it starts to break, that helps too.
Comment 4 Philipp Sumi 2017-04-26 11:08:56 UTC
I think that was an issue of the CarouselView control. I switched to Alex Rainmans' control, and the issue is gone.