Bug 54236 - [iOS] SystemSoundTest.FromFile : PlaySystemSound failure on device
Summary: [iOS] SystemSoundTest.FromFile : PlaySystemSound failure on device
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: 15.2
Assignee: Rolf Bjarne Kvinge [MSFT]
URL:
: 54237 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-29 18:28 UTC by GouriKumari
Modified: 2017-04-12 16:26 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: No
Last known good build: 10.8.0.33

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description GouriKumari 2017-03-29 18:28:40 UTC
## Steps to reproduce:

Update System to Xamarin.iOS master mtouch 10.9.0.282 (master: 3b30fc2) and execute monootuch-test on iOS/tvOS device.

## Actual Behaviour:
SystemSoundTest.FromFile :   PlaySystemSound failure on device

## Logs:
tvOS Test Log: https://wrench.internalx.com/Wrench/WebServices/Download.aspx?workfile_id=18548757
iOS device Log: https://wrench.internalx.com/Wrench/WebServices/Download.aspx?workfile_id=18550425

##configs:
Debug /Release config

##  Test Env:
mtouch 10.9.0.282 (master: 3b30fc2)

## Devices:
iPad Air, tvOS
Comment 1 Alex Soto [MSFT] 2017-03-29 18:38:59 UTC
*** Bug 54237 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Alex Soto [MSFT] 2017-03-29 18:58:01 UTC
I can confirm Gouri findings, the sound does play but for some reason the test fails


[Runner executing:	MonoTouchFixtures.AudioToolbox.SystemSoundTest.FromFile]
[MonoTouch Version:	10.9.0]
[Assembly:	Xamarin.iOS.dll (64 bits)]
[GC:	sgen]
[iPhone:	iOS v10.3]
[Device Name:	iDalex7Plus]
[Device UDID:	unknown]
[Device Locale:	es_MX]
[Device Date/Time:	29/03/2017 12:45:41 p.m.]
[Bundle:	com.xamarin.monotouch-test]
	[FAIL] SystemSoundTest.FromFile :   PlaySystemSound
  Expected: True
  But was:  False
		  at MonoTouchFixtures.AudioToolbox.SystemSoundTest.FromFile () [0x000b7] in /Users/Alex/monotouch/master/xamarin-macios/tests/monotouch-test/AudioToolbox/SystemSoundTest.cs:57 
		  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.MonoMethod:InternalInvoke (System.Reflection.MonoMethod,object,object[],System.Exception&)
		  at System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, System.Reflection.BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00038] in /Users/Alex/monotouch/master/xamarin-macios/_ios-build/Library/Frameworks/Xamarin.iOS.framework/Versions/git/src/mono/mcs/class/corlib/System.Reflection/MonoMethod.cs:305 
Tests run: 1 Passed: 0 Inconclusive: 0 Failed: 1 Ignored: 0
Comment 3 Sebastien Pouliot 2017-03-29 21:00:33 UTC
@Rolf, @Chris was this the test that had a random failure on XM ?
Comment 4 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2017-03-30 08:28:36 UTC
Yes, this is the random test failure I fixed.

It's a new test assert, so it's not a regression.
Comment 5 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2017-03-30 11:03:21 UTC
https://github.com/xamarin/xamarin-macios/pull/1942
Comment 7 GouriKumari 2017-04-12 16:26:00 UTC
Verified with mtouch 10.10.0.8 (d15-2: 72f6801d). SystemSoundTest.FromFile : PlaySystemSound is now passing both on tvOS and iOS device.

## Logs:
tvOS: 

Test Log: https://wrench.internalx.com/Wrench/GetFile.aspx?id=18696141
Build Log: https://wrench.internalx.com/Wrench/GetFile.aspx?id=18696139

iOS: 
Test Log: http://xqa.blob.core.windows.net/gist/log-c614b9d35c124deab27e07c0a5b30502.txt
Build Log: https://wrench.internalx.com/Wrench/GetFile.aspx?id=18699587

## Test Env:
Xamarin.iOS version after install: mtouch 10.10.0.8 (d15-2: 72f6801d)
Mono before: Mono JIT compiler version 5.0.0.48 (2017-02/851b6c7 Fri Apr 7 10:56:47 EDT 2017)