Bug 5386 - Debugger steps to line with no sequence point
Summary: Debugger steps to line with no sequence point
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Debugger ()
Version: unspecified
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-05-29 05:03 UTC by Marek Safar
Modified: 2017-07-11 23:20 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Marek Safar 2012-05-29 05:03:05 UTC
Stepping over for code like this

using System;

class C
{
	void Test ()
	{
		for (; ;)
		{
		}
	}
	
	public static void Main ()
	{
	}
}

debugger steps from for line to } line which is not intended.

generated IL code

  IL_0000:  nop
  IL_0001:  br         IL_0008
  IL_0006:  nop
  IL_0007:  nop
  IL_0008:  br         IL_0006

Sequence points 

<entry il="0x0" row="6" />
<entry il="0x1" row="7" />
<entry il="0x6" row="8" />
<entry il="0x7" row="9" />

The is no sequence point for IL_0008 and debugger should continue to IL_0006
Comment 1 Rodrigo Kumpera 2017-07-11 23:20:33 UTC
mdbs are gone, so is this bug.