Bug 53631 - Alexa Voice Service pulls in wrong dll for iOS
Summary: Alexa Voice Service pulls in wrong dll for iOS
Status: RESOLVED NOT_ON_ROADMAP
Alias: None
Product: Components
Classification: Xamarin
Component: Xamarin Components ()
Version: N/A
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Holmes
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-21 11:36 UTC by Iain Smith
Modified: 2017-05-12 18:46 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_ON_ROADMAP

Description Iain Smith 2017-03-21 11:36:29 UTC
When trying to use version 1.0.0.2 of the Alexa Voice Service for Xamarin https://www.nuget.org/packages/Xamarin.AlexaVoiceService/ in an Xamarin.iOS project I get the following error:

/Users/<myuser>/Developer/PocAVS/iOS/MTOUCH: Error MT2002: Failed to resolve assembly: 'Mono.Android, Version=0.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=84e04ff9cfb79065' (MT2002) (PocAVS.iOS)

When inspecting the nuget package and looking at what is in lib/Xamarin.iOS10/Xamarin.AlexaVoiceService.dll

I can see:
using Android.Runtime;   <--- What?
using System;
using System.Diagnostics;
using System.Reflection;
using System.Runtime.CompilerServices;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Runtime.Versioning;

[assembly: AssemblyVersion ("1.0.0.0")]
[assembly: ResourceDesigner ("Xamarin.Avs.Resource", IsApplication = false)]
[assembly: Debuggable (DebuggableAttribute.DebuggingModes.IgnoreSymbolStoreSequencePoints)]
[assembly: AssemblyCompany ("")]
[assembly: AssemblyConfiguration ("")]
[assembly: AssemblyCopyright ("Copyright ©  2016")]
[assembly: AssemblyDescription ("")]
[assembly: AssemblyFileVersion ("1.0.0.0")]
[assembly: AssemblyProduct ("AvsSharp.Android")]
[assembly: AssemblyTitle ("AvsSharp.Android")]
[assembly: AssemblyTrademark ("")]
[assembly: RuntimeCompatibility (WrapNonExceptionThrows = true)]
[assembly: ComVisible (false)]
[assembly: TargetFramework ("MonoAndroid,Version=v4.0.3", FrameworkDisplayName = "")]


I have upload a simple project so you can have a look here https://github.com/b099l3/PocAVS but i suspect I have either configured the package wrong or the wrong dll is being added to Xamarin.iOS10 folder in the nuget package.
Comment 1 Austin Mayberry 2017-04-08 15:39:06 UTC
I'm experiencing the same issue.  It works fine on Android, but as the original poster points out it fails building for iOS because it requires an Android assembly.
Comment 2 Bill Holmes 2017-05-12 18:46:03 UTC
Due to licensing issues beyond our control we are no longer able provide this package.