Bug 53502 - Xamarin.Forms Android app content does not render on OS 7 (Nougat) only on power safer mode
Summary: Xamarin.Forms Android app content does not render on OS 7 (Nougat) only on po...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.1.0
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-18 03:03 UTC by smorsi27
Modified: 2017-05-09 17:37 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description smorsi27 2017-03-18 03:03:23 UTC
So, I'm running into this strange scenario where if I'm on a device with OS 7 (Android Nougat) and I set my phone on power safer mode and I launch my app, the splash screen shows up fine but then no content gets rendered after my app launches. 

Normally, there is a slide carousel with static content like an image and some text. But none of that gets rendered on power safer mode. 

Strangely, the app works fine when I switch back to non-power safer mode and the app works fine both in regular mode and power safer mode on Android OS 6 and under. 

I'm wondering what's wrong with OS 7 + power safer mode that's causing my app content to not render properly? 

I'm using Xamarin.Forms 2.1.0. 

Thanks!
Comment 1 adrianknight89 2017-03-19 15:47:57 UTC
Can you update to the latest pre-release / release and test again?
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2017-03-19 21:24:36 UTC
Setting to NEEDINFO until further information on behavior when using the latest release is provided.
Comment 3 smorsi27 2017-03-20 15:38:24 UTC
I can't update to the latest. We want to stay on Xamarin.Forms 2.1.0 until we get a stable build ready when we upgrade. There are other issues in Xamarin.Forms 2.3.3 we must fix first. I can try and give it a go but looking for a fix in 2.1.0.
Comment 4 smorsi27 2017-05-05 21:43:38 UTC
Can this case be resolved/closed? It was fixed updating the layout.
Comment 5 Samantha Houts [MSFT] 2017-05-09 17:37:32 UTC
Closing per Comment 4. Thank you!