Bug 53318 - Can't specify constructor arguments in XAML using x:Arguments when inside DataTemplate
Summary: Can't specify constructor arguments in XAML using x:Arguments when inside Dat...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.3.3
Hardware: All All
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-14 17:23 UTC by Matthew Richardson
Modified: 2017-03-15 09:46 UTC (History)
2 users (show)

Tags: AC
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample project reproducing the XAMLC bug (55.38 KB, application/zip)
2017-03-14 18:51 UTC, Matthew Richardson
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Matthew Richardson 2017-03-14 17:23:46 UTC
We have a subclassed ListView and are specifying ListViewCaching strategy using x:Arguments.
https://developer.xamarin.com/guides/xamarin-forms/user-interface/listview/performance/#Setting_the_Caching_Strategy_in_a_Subclassed_ListView

However, XAMLC throws the following error on build:
Error: The given key was not present in the dictionary.
Comment 1 Matthew Richardson 2017-03-14 18:51:43 UTC
Created attachment 20320 [details]
Sample project reproducing the XAMLC bug
Comment 2 Matthew Richardson 2017-03-14 18:53:02 UTC
Additional testing shows the problem is isolated to whenever x:Arguments is used within a DataTemplate.

See sample project showing bug repro.
Comment 3 Stephane Delcroix 2017-03-15 09:46:34 UTC
I can indeed reproduce this on the 2.3.3 and 2.3.4-preX releases, but it has been fixed since on master.

So expect this to be fixed in 2.3.5