Bug 53100 - Why is the login not showing up when using the Xamarin.InAppPurchaseManager component on iOS
Summary: Why is the login not showing up when using the Xamarin.InAppPurchaseManager c...
Status: NEW
Alias: None
Product: Components
Classification: Xamarin
Component: Xamarin Components ()
Version: Production (addons.xamarin.com)
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bill Holmes
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-03-06 23:59 UTC by Andy
Modified: 2017-05-24 17:18 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 53100 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
NEW

Description Andy 2017-03-06 23:59:21 UTC
Why is the login not showing up when using the Xamarin.InAppPurchaseManager component on iOS? 
	

I'm using the Xamarin.InAppPurchases plugin for iOS. Basically, the call to InAppPurchaseManager.RestorePreviousPurchases is not triggering the login prompt if the user is not logged into iTunes. I looked into the disassembly and saw that it was basically running some checks and then calling the internal Restore Purchase. I modified my code to this. Does anyone know the implications of calling RestoreCompletedTransactions with and without the string name identifier? When called like this, the prompt comes up.

//Forced to call this in order to trigger login
SKPaymentQueue.DefaultQueue.RestoreCompletedTransactions();

//Redundant, but I don't know the implications of removing it 
inAppPurchaseManager.RestorePreviousPurchases();            

The top comment here by Tom Glanville seems to indicate that he is having the same issue. https://components.xamarin.com/view/xamarin.inapppurchase
Comment 1 Andy 2017-03-08 14:07:28 UTC
Reproduction steps.

1. Log in to your iTunes & App Store account
2. Turn off touch ID enabled for iTunes purchases
3. In iTunes & App Store click Password Settings
4. Click Always Require

Now, log in to your app and try to call 

InAppPurchaseManager.RestorePreviousPurchases();

Here is my developer setup

iOS 10.2.1
iPhone 6+
Xamarin.InAppPurchase 2.8


=== Xamarin Studio Community ===

Version 6.2 (build 1821)
Installation UUID: 0b70f7ee-472a-47eb-9b2f-d467ed4e77ad
Runtime:
	Mono 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/e4a3cf3) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 408000495

=== NuGet ===

Version: 3.5.0.0

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 1.2.0
Location: /Applications/Xamarin Profiler.app/Contents/MacOS/Xamarin Profiler

=== Xamarin.Android ===

Version: 7.1.0.41 (Xamarin Studio Community)
Android SDK: /Users/andymartin/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3   (API level 10)
		4.0.3 (API level 15)
		4.3   (API level 18)
		4.4   (API level 19)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)
		7.0   (API level 24)
		7.1   (API level 25)

SDK Tools Version: 25.2.5
SDK Platform Tools Version: 25.0.3
SDK Build Tools Version: 25.0.2

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_92"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_92-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.92-b14, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 8.2.1 (11766.1)
Build 8C1002

=== Xamarin.Mac ===

Version: 3.0.0.393 (Xamarin Studio Community)

=== Xamarin Inspector ===

Version: 1.1.2.0
Hash: cdc01b9
Branch: 1.1-release
Build date: Wed, 22 Feb 2017 23:24:11 GMT

=== Xamarin.iOS ===

Version: 10.4.0.123 (Xamarin Studio Community)
Hash: 35d1ccd
Branch: cycle9
Build date: 2017-02-16 17:40:00-0500

=== Build Information ===

Release ID: 602001821
Git revision: d41b6e51f3fa46a1943f2e31a778d28a7c73d069
Build date: 2017-02-17 15:18:19-05
Xamarin addins: 1363a8d943bab7700c93a97474060b6734aa7f94
Build lane: monodevelop-lion-cycle9

=== Operating System ===

Mac OS X 10.12.3
Darwin Andy-Martins-MacBook-Pro.local 16.4.0 Darwin Kernel Version 16.4.0
    Thu Dec 22 22:53:21 PST 2016
    root:xnu-3789.41.3~3/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Andy 2017-03-29 14:23:37 UTC
Has anyone taken a look to confirm this issue? I'm starting to get some traction on my stack overflow post, so other people must be having this issue as well.
Comment 3 Andy 2017-05-24 17:18:41 UTC
bump