Bug 52889 - The Xamarin Forms Previewer does not show the own content of pages with a control template
Summary: The Xamarin Forms Previewer does not show the own content of pages with a con...
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.Forms Previewer ()
Version: 4.3.0 (C9)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-02-28 08:52 UTC by Dimitar Dobrev
Modified: 2017-04-05 16:20 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Dimitar Dobrev 2017-02-28 08:52:08 UTC
Steps to reproduce:

1. Add a page and add some visible components to it;
2. Add a control template to either the page or App.xaml, it makes no difference;
3. Set the control template of the page to the key of the control template;
4. Open the page in the Xamarin Forms Previewer.


Expected results:
The entire content of the page, template and components, is previewed.


Actual results:
Only the control template is previewed.
Comment 1 Alan McGovern 2017-04-05 16:20:29 UTC
I believe resource lookups were broken with older releases of Xamarin.Forms. If you install Xamarin.Forms 2.3.4 pre6 or newer this should work. If it does not work, attaching a sample application would be helpful to ensure we fix this case too.

We are about to release an update, so if Xamarin.Forms 2.3.4 pre6 combined with the 15.1 update of Visual Studio does *not* work, please re-open the issue and we'll look into it!

(probable fix https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/commit/dbe0d4945da400a5b00599155d22cda78754294a )