Bug 52722 - Crash in mono_gc_alloc_vector loading project in VSMac
Summary: Crash in mono_gc_alloc_vector loading project in VSMac
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: GC ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-02-23 20:30 UTC by Alex Corrado [MSFT]
Modified: 2017-04-24 20:41 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
VS Mac IDE log (107.77 KB, text/plain)
2017-02-23 20:30 UTC, Alex Corrado [MSFT]
Details
Crash reporter log (159.40 KB, text/plain)
2017-02-23 20:31 UTC, Alex Corrado [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Alex Corrado [MSFT] 2017-02-23 20:30:29 UTC
Created attachment 19930 [details]
VS Mac IDE log

See attached crash log and VS Mac log for managed and native stack traces.


> $ mono64 --version
> Mono JIT compiler version 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/135ebee Mon Jan 30 12:03:00 EST 2017)
> Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
>	TLS:           normal
>	SIGSEGV:       altstack
>	Notification:  kqueue
>	Architecture:  amd64
>	Disabled:      none
>	Misc:          softdebug 
>	LLVM:          yes(3.6.0svn-mono-master/8b1520c)
>	GC:            sgen
Comment 1 Alex Corrado [MSFT] 2017-02-23 20:31:47 UTC
Created attachment 19931 [details]
Crash reporter log
Comment 2 Vlad Brezae 2017-03-07 00:48:13 UTC
Looks like an sgen root contains a reference to a nursery object that it's missing its least significant byte.

Is this reproductible ? At least lldb attaching could be useful.
Comment 3 Vlad Brezae 2017-04-24 20:41:06 UTC
Fixed on 5.0 by bdf17346a6cea527160dd56b5ff448cd296a9da5