Bug 51308 - Xamarin.iOS.Common.targets does not get installed
Summary: Xamarin.iOS.Common.targets does not get installed
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-01-09 16:51 UTC by Manuel de la Peña [MSFT]
Modified: 2017-01-10 13:23 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Failing window. (103.58 KB, image/png)
2017-01-09 16:51 UTC, Manuel de la Peña [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Manuel de la Peña [MSFT] 2017-01-09 16:51:07 UTC
Created attachment 19133 [details]
Failing window.

When the user tries to create a new project with xamarin studio and master/77a92500 the IDE cannot locate "/Library/Frameworks/Mono.framework/External/xbuild/Xamarin/iOS/Xamarin.iOS.Common.targets" and it fails when trying to create the solution file.

The following gist contains the failing environment and the stable one that works: https://gist.github.com/mandel-macaque/bb5da2b7b774a05359823434c12f5b0f (contains failing env, working env and IDE log).
Comment 1 Sebastien Pouliot 2017-01-10 02:13:42 UTC
Do you have a correctly installed XI ?

Inside /Library/Frameworks/Mono.framework/External/xbuild/Xamarin/ you have symlinks to the products, e.g. iOS would point to:

/Library/Frameworks/Xamarin.iOS.framework/Versions/Current/lib/msbuild/iOS

If your setup is hosed (e.g. Current not pointing to `git` or a version installed) the that error could happen.

`make install-system` should fix this for your development tree.
Comment 2 Manuel de la Peña [MSFT] 2017-01-10 11:17:03 UTC
hmm strange, I did the make install and make install-system, did an update on master and worked, closing this as invalid.
Comment 3 Sebastien Pouliot 2017-01-10 13:23:22 UTC
If/when you install any XI .pkg, e.g. bug triaging/fixing, you will need to do a `make install-system` again (from your checkout).