Bug 50993 - Not getting iOS device log in XS
Summary: Not getting iOS device log in XS
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: 6.2.0 (C9)
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: (C9)
Assignee: Greg Munn
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-12-28 05:55 UTC by Danish Akhtar
Modified: 2017-01-05 17:48 UTC (History)
4 users (show)

Tags: C9RegressionTesting
Is this bug a regression?: Yes
Last known good build: XamarinStudio-6.1.3.19_7fabf9293c2d7b638e28a07f798d21799da1f886.dmg

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Danish Akhtar 2016-12-28 05:55:09 UTC
Steps to reproduce:
1. Create a iOS project in XS.
2. Open Device Log window under View -> Pad -> Device Log. 
3. Select Device from dropdown in Device log window.

Actual result:
Not getting iOS device log in XS, nothing is happened. Only "Connecting..." is displaying. Here is the screencast for the same: https://www.screencast.com/t/p3DfRe0UsDe

Expected result:
Device log should be displayed.

Env info and ide logs: https://gist.github.com/danish360/7dcb4fab7aa0ea1545532c2a5b66318a
Comment 1 Greg Munn 2017-01-03 18:04:11 UTC
I can confirm this is happening. A device that used to show events no longer shows events.
Comment 2 xamarin-release-manager 2017-01-03 19:05:00 UTC
Fixed in version 6.3.0.467 (master)

Author: Greg Munn
Commit: c586d4525b8a87e4559dc49b3740f0ee0ed03916 (xamarin/md-addins)
Included in Commit: cd68b38e16b0ebda1eb24772e70f91da4f5607aa (mono/monodevelop)
Comment 3 Greg Munn 2017-01-03 19:05:17 UTC
It looks like iOS 10.x changed how log entries are separated.
Comment 4 Greg Munn 2017-01-03 19:05:58 UTC
I can confirm this is happening. A device that used to show events no longer shows events.
Comment 5 Danish Akhtar 2017-01-05 05:56:10 UTC
I have checked this issue with latest master XS 6.3(build 469) and observed that its working fine with this XS.

I am getting iOS device log in Device log window. Screencast for the same: https://www.screencast.com/t/9Jpdi3vCN


I will verify this issue once this fix is merged with C9 builds.

Thanks!
Comment 6 xamarin-release-manager 2017-01-05 16:08:01 UTC
Fixed in version 6.2.0.1704 (cycle9)

Author: Greg Munn
Commit: b0df34fd655327922c6ac4d68d95204c6134a520 (xamarin/md-addins)
Included in Commit: 253b505229cb0b165bd46c52276a99dea2f143c8 (mono/monodevelop)
Comment 7 Mohit Kheterpal 2017-01-05 17:48:13 UTC
Yes, the fixed  for this issue has been merged with C9 XS 6.2.0.1704, now user is able to get logs in device logs window as shown in screencast : http://www.screencast.com/t/Gml4FlCFlh7

Hence closing this issue by marking it as Verified Fixed.

Thanks