Bug 50131 - Red lines below GroupHeader in ListView
Summary: Red lines below GroupHeader in ListView
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 2.3.4
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Paul DiPietro [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-12-15 15:42 UTC by Adam Hartley [MSFT]
Modified: 2017-06-20 15:52 UTC (History)
6 users (show)

Tags: ac android
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample Project (90.87 KB, application/zip)
2016-12-15 15:42 UTC, Adam Hartley [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Adam Hartley [MSFT] 2016-12-15 15:42:38 UTC
Created attachment 18892 [details]
Sample Project

## Steps to reproduce

Download and run attached sample project - tested on API 23 Emulator

## Expected result

No red lines below GroupHeader

## Actual result

Red lines appearing below the GroupHeader

See test run on various different Android versions here: 

https://testcloud.xamarin.com/test/redlinerepo_14216449-7237-483f-aab1-363e4a98257b/?step=0_0_0

## Notes

=== Xamarin Studio Enterprise ===

Version 6.1.2 (build 44)
Installation UUID: 186605c9-20ec-445e-9fe8-e34c44119081
Runtime:
	Mono 4.6.2 (mono-4.6.0-branch/08fd525) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 406020007

=== NuGet ===

Version: 3.4.3.0

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Xamarin.Android ===

Version: 7.0.2.37 (Visual Studio Enterprise)
Android SDK: /Users/adam/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		6.0 (API level 23)

SDK Tools Version: 25.1.2
SDK Platform Tools Version: 24.0.0
SDK Build Tools Version: 23.0.2

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_101"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_101-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.101-b13, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 8.2 (11766)
Build 8C38

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.10.0.113 (Visual Studio Enterprise)

=== Xamarin.iOS ===

Version: 10.2.1.5 (Visual Studio Enterprise)
Hash: 44931ae
Branch: xcode8.1
Build date: 2016-11-01 20:52:28-0400

=== Xamarin Inspector ===

Version: 1.0.0.0
Hash: 1f3067d
Branch: master
Build date: 15/11/2016 21:13:59

=== Build Information ===

Release ID: 601020044
Git revision: 0ccfcd52b95305ebd5b7eca0d88c1017035910ae
Build date: 2016-10-28 15:12:43-04
Xamarin addins: a39a869d8a78d87bdc6775f696c13a4cc9024501
Build lane: monodevelop-lion-cycle8

=== Operating System ===

Mac OS X 10.12.2
Darwin Adams-MacBook-Pro.local 16.3.0 Darwin Kernel Version 16.3.0
    Thu Nov 17 20:23:58 PST 2016
    root:xnu-3789.31.2~1/RELEASE_X86_64 x86_64

=== Enabled user installed addins ===

Xamarin Inspector 1.0.0.0
Comment 1 Brendan Zagaeski (Xamarin Team, assistant) 2016-12-15 15:46:40 UTC
## Non-engineering team preliminary quick review

While this bug does list an "expected result" and an "actual result", it's not clear just from reading the current description why that result is necessarily unexpected.  Perhaps there's a missing little phrase like "on Android only"?
Comment 3 Rui Marinho 2017-06-20 15:52:01 UTC
This is normal behavior, you can try set the separator visibility