Bug 48276 - UITest does not work with iOS Watch App/Watch App Extension
Summary: UITest does not work with iOS Watch App/Watch App Extension
Status: RESOLVED DOWNSTREAM
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 10.2 (iOS 10.1)
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
: 50054 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-11-29 13:30 UTC by Pauli Jokela
Modified: 2017-01-04 23:59 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
UITest_log.txt (10.80 KB, text/plain)
2016-11-29 13:30 UTC, Pauli Jokela
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DOWNSTREAM

Description Pauli Jokela 2016-11-29 13:30:15 UTC
Created attachment 18703 [details]
UITest_log.txt

Using latest stable versions of Xamarin Studio, Xamarin.Forms (and dependencies), as well as UITest.

UITest/Calabash seems to be unable to test when an iOS app contains a watch app or watch app extension, as it's unable to find a suitable provisioning profile.

Both development (debug) and adhoc/distribution (release) provisioning profiles, certificates and keys are in place, and working fine otherwise, and it's only with UITest that this issue occurs.

Attached you'll find a full log on the error.
Comment 1 Pauli Jokela 2016-11-29 13:57:37 UTC
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<packages>
  <package id="NUnit" version="2.6.4" targetFramework="net45" />
  <package id="Xamarin.UITest" version="2.0.2" targetFramework="net45" />
</packages>



Xamarin Studio Community
Version 6.1.2 (build 44)
Installation UUID: eb9368b3-5be8-4201-ae1d-caa5d67c5d7a
Runtime:
	Mono 4.6.2 (mono-4.6.0-branch/08fd525) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 406020007

NuGet
Version: 3.4.3.0

Xamarin.Profiler
Not Installed

Xamarin.Android
Version: 7.0.2.37 (Xamarin Studio Community)
Android SDK: /Users/dids/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		6.0 (API level 23)
		7.0 (API level 24)

SDK Tools Version: 25.2.3
SDK Platform Tools Version: 25.0.1
SDK Build Tools Version: 24.0.3

Java SDK: /Library/Java/JavaVirtualMachines/jdk1.8.0_111.jdk/Contents/Home
java version "1.8.0_111"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_111-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.111-b14, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

Xamarin Android Player
Not Installed

Apple Developer Tools
Xcode 8.1 (11544)
Build 8B62

Xamarin.Mac
Version: 2.10.0.113 (Xamarin Studio Community)

Xamarin.iOS
Version: 10.2.1.5 (Xamarin Studio Community)
Hash: 44931ae
Branch: xcode8.1
Build date: 2016-11-01 20:52:28-0400

Build Information
Release ID: 601020044
Git revision: 0ccfcd52b95305ebd5b7eca0d88c1017035910ae
Build date: 2016-10-28 15:12:43-04
Xamarin addins: a39a869d8a78d87bdc6775f696c13a4cc9024501
Build lane: monodevelop-lion-cycle8

Operating System
Mac OS X 10.12.1
Darwin DidsMacMini.router.home.didstopia.com 16.1.0 Darwin Kernel Version 16.1.0
    Thu Oct 13 21:26:57 PDT 2016
    root:xnu-3789.21.3~60/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 2 Pauli Jokela 2016-11-29 13:59:15 UTC
<package id="Xamarin.TestCloud.Agent" version="0.20.3" targetFramework="xamarinios10" />
Comment 4 Sebastien Pouliot 2016-11-30 13:32:38 UTC
UITest is not ship with XI. Same issue was filled in their tracker @John.
Comment 5 Paul Auman 2016-12-23 02:47:39 UTC
Sebastien 

Can we get a reference for the UITest version the issue was resolved in ?

We are having the problem with XC8.2 and 10.2 sim only, with an extension. 

Paul Auman
Auman Software, LLC
Comment 6 Sebastien Pouliot 2016-12-23 15:47:48 UTC
@Paul, I'm not sure it's resolved but was moved to the UITest team bug tracker (which is not bugzilla).

@John is that public ? if so can you add a link to people can follow the issue ? thanks!
Comment 7 Vincent Dondain [MSFT] 2017-01-03 15:49:45 UTC
*** Bug 50054 has been marked as a duplicate of this bug. ***