Bug 4772 - Using the 'Import Symbol' (ctrl+option+space) feature will delete text on the following line
Summary: Using the 'Import Symbol' (ctrl+option+space) feature will delete text on the...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: Text Editor ()
Version: 2.9.x
Hardware: Macintosh Mac OS
: High normal
Target Milestone: ---
Assignee: Mike Krüger
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-04-30 14:32 UTC by Eric Beisecker
Modified: 2012-05-03 06:36 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Eric Beisecker 2012-04-30 14:32:04 UTC
When using the Import Symbol feature it will delete text on the following line after importing the namespace.

Screencast: http://screencast.com/t/UlEeF80CeQlP

Explanation:
1) Enter Type that needs a namespace import
2) Highlighting Type name
3) Pressing control+option+space
4) Entering Name of the type
5) Hitting enter.

Versions: 

MonoDevelop 2.9.6
Runtime:
	Mono 2.10.9 (tarball Tue Apr 17 18:59:12 EDT 2012)
	GTK 2.24.10
	GTK# (2.12.0.0)
	Package version: 210090010
Comment 1 Mike Krüger 2012-05-02 04:34:01 UTC
Should work on master.
Comment 2 Eric Beisecker 2012-05-02 17:22:12 UTC
This still happens for me on the 5529a Revision of MD installed from Wrench. 

What I've noticed about the reproduction of this bug is it can be a little tricky and here is how I've witnessed it.


1) Open the Import Symbol Menu (control+option+space)
2) Start Typing the Symbol you want
3) Hit 'Enter'

Doing it this way seems to cause it to happen about 50% of the time.


The reproduction steps that cause it to happen all the time for me are.

1) Start typing in the Symbol
2) Use Command+Shift+Left Arrow to highlight the entered text
3) Open the Import Symbol Menu (control+option+space)
4) Start typing the Symbol Name
5) Hit 'Enter' on the Symbol name in the Completion window.
Comment 3 Mike Krüger 2012-05-03 06:36:50 UTC
It's not really easy to get it right - but I've fixed this special case.

btw. highlighting is not required for the import symbol command.