Bug 47584 - XAML intellisense doesn't work (Xamarin.Forms)
Summary: XAML intellisense doesn't work (Xamarin.Forms)
Status: RESOLVED UPSTREAM
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Xamarin.Forms ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-11-21 16:35 UTC by edisonmoreno
Modified: 2017-04-06 22:00 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED UPSTREAM

Description edisonmoreno 2016-11-21 16:35:28 UTC
Hello,

We are using Visual Studio 2015 Community. 2 team with Community and 2 others as Professional.

Intellisense for XAML of Xamarin.Forms does not work.

Placing a "<" tag does not list the available graphic elements for a "Page" type XAML.

Everything is updated to the latest version (Visual Studio, Xamarin for Visual Studio, etc.)
Comment 1 edisonmoreno 2016-11-21 17:14:55 UTC
When you add a graphic element inside <ContentPage .... it works intellisense correctly.
When a <StackLayout> <Grid> or other container is added, the intellisense stops working inside these containers.
Comment 2 Samantha Houts [MSFT] 2016-11-21 22:05:45 UTC
Are you using Resharper?
Comment 3 edisonmoreno 2016-11-21 23:00:03 UTC
No, I'm not using ReSharper
Comment 4 edisonmoreno 2016-11-21 23:00:21 UTC
No, I'm not using ReSharper
Comment 5 Juan Marcelo Tondato 2016-12-23 18:56:33 UTC
Moving to cycle10 to provide a proper solution
Comment 6 Daniel Cazzulino 2017-04-06 21:56:38 UTC
Are you using a Shared Assets project for the XAML?
Comment 7 Daniel Cazzulino 2017-04-06 22:00:16 UTC
In VS2015+, XAML intellisense is driven entirely by the VS XAML language service.

Bug reports on it not working should be done using the VS Feedback tool instead, since there's nothing we can to do fix the built-in service and the XAML team has no visibility of Bugzilla bugs.