Bug 47068 - Hang in test-heapshot.exe in profiler tests
Summary: Hang in test-heapshot.exe in profiler tests
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: Profiler ()
Version: master
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Alex Rønne Petersen
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-11-15 22:51 UTC by Andi McClure
Modified: 2017-07-08 01:26 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description Andi McClure 2016-11-15 22:51:20 UTC
On Linux we have twice seen a hang while running this profiler test:

    Checking test-heapshot.exe with report,heapshot …Stacktrace:

This happened yesterday on Linux Intel64 and today on Linux Arm32el:

https://jenkins.mono-project.com/job/test-mono-mainline-linux/label=ubuntu-1404-amd64/1197/parsed_console/log_content.html#WARNING2
https://jenkins.mono-project.com/job/test-mono-mainline-linux/label=debian-8-armel/1208/parsed_console/log_content.html#WARNING2

The test normally runs for eight seconds, in both of these cases it was forcibly halted after 30 minutes.

I don't think I'd seen this before this week.
Comment 1 Alex Rønne Petersen 2017-04-04 00:36:44 UTC
I've not been able to repro and the Jenkins links are no longer valid. Have there been any recent occurrences of this?
Comment 2 Ludovic Henry 2017-07-07 19:39:49 UTC
If we can still reproduce, we can reopen. Marking as resolved for now.
Comment 3 Alex Rønne Petersen 2017-07-08 01:26:24 UTC
Just for the record, it's highly likely that this hang was caused by the old, buggy buffer lock algorithm, which has since been rewritten. I also haven't seen the hang in the past month or so.