Bug 46814 - On UWP xamarin.forms the SearchBar doesn't work properly with barcode scanners
Summary: On UWP xamarin.forms the SearchBar doesn't work properly with barcode scanners
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.3.2
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Paul DiPietro [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-11-11 17:52 UTC by Tiago Mouzinho
Modified: 2017-06-20 14:56 UTC (History)
2 users (show)

Tags: barcode scanner
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Screen capture from the first and second read. (22.05 KB, application/x-zip-compressed)
2016-11-11 17:52 UTC, Tiago Mouzinho
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Tiago Mouzinho 2016-11-11 17:52:42 UTC
Created attachment 18433 [details]
Screen capture from the first and second read.

I'm developing an app for tablet windows 10 in xamarin.forms for upw.
I need a searchbar to use barcodes scanned via an usb barcode scanner.
The scanner is configured to add an enter key after the code that's read.

The first read show's on the searchBar, triggers the command but the text property is empty.
if read again, without clearing the searchbar text, it reads the same string (now showing twice) and triggers the command. But showing in the text property only the text from the 2 read. 

Both other events TextChanged and SearchButtonPressed behave the same way.

You can test this behavior using the example in https://developer.xamarin.com/api/type/Xamarin.Forms.SearchBar/.
Comment 1 Paul DiPietro [MSFT] 2017-03-20 19:34:30 UTC
Are you still experiencing this issue on the latest stable/prerelease, and does it function correctly on the other platforms, to your knowledge? I'll have to see if I can find someone with a barcode scanner to verify.
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2017-06-16 18:20:44 UTC
Updating to NEEDINFO for upkeep purposes until further information is received.
Comment 3 Paul DiPietro [MSFT] 2017-06-20 14:56:46 UTC
For now, because we have not received a reproduction and the response was asked for roughly three months ago and have not received any in the last few days, we are closing this issue. If you are still experiencing the problem on the latest prerelease or nightly build, please reopen this with a reproduction project.