Bug 45537 - Couldn't Handle Windows 10 Software back button in Windows 8.1 app.
Summary: Couldn't Handle Windows 10 Software back button in Windows 8.1 app.
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 45536
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-10-17 06:28 UTC by Navinkumar D
Modified: 2016-10-17 16:52 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 45536

Description Navinkumar D 2016-10-17 06:28:30 UTC
Xamarin Version -  4.2.0.680

I want to handle Windows 10 Software back button for my windows 8.1 app. Below code is not getting hit when the back button is tapped.

protected override bool OnBackButtonPressed()
        {
            Navigation.PopModalAsync();
            return true;
        }

Hence when I click back button its closing the App instead of navigating to previous page.
Comment 1 adrianknight89 2016-10-17 15:16:43 UTC
You double created this bug. Can you close one? https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=45536

There should be an "edit" button next to "Status: NEW" at the top of this page. Set it to "RESOLVED -> DUPLICATE"
Comment 2 Paul DiPietro [MSFT] 2016-10-17 16:52:11 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 45536 ***