Bug 45273 - Thread.Sleep only works up to 429 seconds
Summary: Thread.Sleep only works up to 429 seconds
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: io-layer ()
Version: 4.6.0 (C8)
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Ludovic Henry
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-10-11 13:42 UTC by Jesus Eguiluz
Modified: 2017-02-08 20:46 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Test Sleep (226 bytes, text/x-csharp)
2016-10-11 13:42 UTC, Jesus Eguiluz
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Jesus Eguiluz 2016-10-11 13:42:53 UTC
Created attachment 17980 [details]
Test Sleep

I try to do a Thread.Sleep(3600*1000) but only do ~2 minutes instead of one hour.

Testing more I realize that work only up to 429 seconds, with 430 sleep returns immediately.

1.- Compile line: mcs bug.cs

2.- Test command: time mono bug.exe

Result espected (aprox):

real	7m10.000s
user	0m0.020s
sys	0m0.048s

Result Got:

real	0m0.571s
user	0m0.020s
sys	0m0.048s


3.- Mono version: 4.6.1 (Stable 4.6.1.3/abb06f1 Wed Sep 28 13:54:26 UTC 2016)

4.- SO: Linux mint 17.3, kernel 4.4.0-38
Comment 1 Jon Purdy 2016-10-19 22:24:00 UTC
Looks like this may be related to 2f4c98b3e099bc791c45d3ab190b70ce30d5ef01.
Comment 2 Ludovic Henry 2017-02-08 20:46:04 UTC
I cannot repro with Mono JIT compiler version 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/6100225 Thu Jan 12 11:37:51 EST 2017)