Bug 44986 - Label.Text does not update in a ViewCell contained in a ListView using RecycleElement
Summary: Label.Text does not update in a ViewCell contained in a ListView using Recycl...
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: 2.3.1
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-10-03 17:50 UTC by alan.spires
Modified: 2016-10-18 18:19 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description alan.spires 2016-10-03 17:50:03 UTC
1. ListView with ListViewCachingStrategy.RecycleElement
2. ViewCell containing a Label
3. Model implementing INotifyPropertyChanged

If you attempt to adjust Label.Text or Label.FormattedText when your Model's property has changed the UI does not update the Label's text. If you scroll and allow the cell to get recycled then you will see the correct value when you scroll the cell back into view.

ListViewCachingStrategy.RetainElement work's correctly and the Label's value changes are immediately reflected in the UI.
Comment 1 adrianknight89 2016-10-17 23:17:54 UTC
Can you post a repro?
Comment 2 alan.spires 2016-10-17 23:58:27 UTC
Ill put one together tomorrow. Considering I've seen you fixing a lot of stuff would you mind taking a look at this bug too? 

https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=43315
Comment 3 alan.spires 2016-10-18 18:19:55 UTC
While creating the repo I found the error in my code. Closing.