Bug 44778 - StringFormat was not set properly for four digit values in Label
Summary: StringFormat was not set properly for four digit values in Label
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-27 13:25 UTC by Ganesan VG
Modified: 2016-11-25 06:26 UTC (History)
6 users (show)

Tags: ac Android
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
sample (297.31 KB, application/x-zip-compressed)
2016-09-27 13:25 UTC, Ganesan VG
Details
screenshot (52.72 KB, image/png)
2016-09-27 13:26 UTC, Ashok
Details
VisualStudio version derails (3.65 KB, text/plain)
2016-10-04 04:12 UTC, Ashok
Details
Language and region details (134.43 KB, application/x-zip-compressed)
2016-10-17 04:52 UTC, Ashok
Details
language (113.24 KB, application/x-zip-compressed)
2016-10-18 13:02 UTC, Ashok
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 44778 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Ganesan VG 2016-09-27 13:25:27 UTC
Created attachment 17762 [details]
sample

Hi Team,

StringFormat was not set properly for four digit values in Label. but it was working properly for five digit values. WE have attached sample and screenshot with this, please check it. We have set the StringFormat as in the below code example.

<Label Text="{Binding TextValue, StringFormat='{0:#,#00}'}" FontSize="20" HeightRequest="50" HorizontalTextAlignment="Center"/> 

Thanks,
Ashok
Comment 1 Ashok 2016-09-27 13:26:59 UTC
Created attachment 17764 [details]
screenshot
Comment 2 adrianknight89 2016-10-01 16:28:10 UTC
Update to XF 2.3.3.152-pre2. It works there.
Comment 3 E.Z. Hart [MSFT] 2016-10-03 21:15:11 UTC
The sample project displays "1,234" using Xamarin.Forms version 2.3.0.49. Is that not the expected result?
Comment 4 Ashok 2016-10-04 04:11:58 UTC
Hi Hart,

I have tested with VS2015 update 1 and Xamarin 4.2.0.680 but the result comes as “123,4” only. I have attached my VisualStudio version details, could you please check with this version?

Regards,
Ashok
Comment 5 Ashok 2016-10-04 04:12:50 UTC
Created attachment 17853 [details]
VisualStudio version derails
Comment 6 E.Z. Hart [MSFT] 2016-10-14 20:04:58 UTC
(In reply to Ashok from comment #5)
> Created attachment 17853 [details]
> VisualStudio version derails

Ashok,

What are the language and region set to on your test device?
Comment 7 Ashok 2016-10-17 04:52:19 UTC
Created attachment 18058 [details]
Language and region details

Hi Hart,

I have attached screenshot for Language and region in my machine, please check it.

Thanks,
Ashok
Comment 8 E.Z. Hart [MSFT] 2016-10-17 21:19:49 UTC
Ashok,

Are you testing on a mobile device or an emulator? What are the region and language settings for your mobile device/emulator?
Comment 9 Ashok 2016-10-18 13:02:45 UTC
Created attachment 18102 [details]
language

Hi Hart,

Reported issue reproduced in both device and emulator. I have attached language screenshot for both device and emulator, please check it.

Thanks,
Ashok
Comment 10 E.Z. Hart [MSFT] 2016-10-18 20:38:15 UTC
This problem appears after setting the language on the device to "English (India)" on an Android device. Does not occur on iOS or Windows.
Comment 11 Ashok 2016-10-26 03:50:56 UTC
Hi Hart,

The reported issue was reproduced only in XForms.Android and in some specific devices only. That device Language only we provided in our previous update.

Thanks,
Ashok
Comment 12 Harikrishnan 2016-11-25 06:26:23 UTC
Hi Hart,

Any update update on this? Is there any fix or workaround available for this?