Bug 44587 - Running Mac Metal Game shows corrupted view which takes images from other screen and applications running on the same system
Summary: Running Mac Metal Game shows corrupted view which takes images from other scr...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: Library (Xamarin.Mac.dll) ()
Version: Master
Hardware: PC Mac OS
: High major
Target Milestone: ---
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-21 17:18 UTC by Manish Sinha
Modified: 2017-04-27 16:27 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: Yes
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Manish Sinha 2016-09-21 17:18:00 UTC
Steps to reproduce

1. Create a Mac Metal App
2. Run

Expected: The metal game runs fine

Actual: The game app opens and keeps showing tiles of images taken as screenshots from other running apps

Screencast: http://g.recordit.co/D0QRlZAQWT.gif





=== Xamarin Studio Enterprise ===

Version 6.2 (build 568)
Installation UUID: 9f8d3275-c231-4976-ba77-8e684234ab4e
Runtime:
	Mono 4.8.0 (mono-4.8.0-branch/5da8cfe) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 408000028

=== NuGet ===

Version: 3.4.3.0

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 8.0 (11246)
Build 8A218a

=== Xamarin.iOS ===

Version: 10.1.0.50 (Visual Studio Enterprise)
Hash: 009c8a0
Branch: master
Build date: 2016-09-21 11:44:02-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 7.0.99.86 (Visual Studio Enterprise)
Android SDK: /Users/manish/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		2.3    (API level 10)
		4.0.3  (API level 15)
		4.1    (API level 16)
		4.2    (API level 17)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
		6.0    (API level 23)

SDK Tools Version: 25.1.7
SDK Platform Tools Version: 24
SDK Build Tools Version: 24

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_05"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_05-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.5-b02, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Xamarin.Mac ===

Version: 3.1.0.50 (Visual Studio Enterprise)

=== Build Information ===

Release ID: 602000568
Git revision: b627604b78ed7fe79799da135d0c300862551903
Build date: 2016-09-21 12:11:44-04
Xamarin addins: 36379e48bea13234171152dfc2e60aa753f41aac
Build lane: monodevelop-lion-master

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.6
Darwin Manishs-MacBook-Pro.local 15.6.0 Darwin Kernel Version 15.6.0
    Thu Jun 23 18:25:34 PDT 2016
    root:xnu-3248.60.10~1/RELEASE_X86_64 x86_64

=== Enabled user installed addins ===

Gist Ide Information 1.0.2
Addin Maker 1.3.2
Manifest.addin 0.0.0.0
Comment 1 Vincent Dondain [MSFT] 2016-09-21 17:25:15 UTC
Note: that template is working fine for me locally and I've never seen it fail. So could be more of a Mono/XM issue rather than a template problem. Or the template needs to be updated because a random change broke it. Or it's simply an environment specific issue.
Comment 2 Chris Hamons 2016-09-21 20:53:42 UTC
I can not reproduce this locally either.

@Manish Can you try this on other machines? See if it is isolated to just that machine?
Comment 3 Sebastien Pouliot 2016-09-21 20:56:50 UTC
@Manish when setting "Is this bug a regression?" to "Yes" please provide the "Last known good build" that you can confirm to work.

If you can't find/provide that then it might not be a regression but something local that affects the results (e.g. different version of macOS or other tools).
Comment 4 Andrew T 2017-04-11 15:01:31 UTC
I have had several similar reports (screenshots just like your video) with a Xamarin.Mac app using SceneKit. I do not know if it is Xamarin related or just incompatibilities with the original Apple frameworks. When I asked the users that had this problem for their computer specs, the only common thing I noticed was that most of them (all but one) had a NVIDIA 320M graphics card. Have you tried compiling a swift/obj-c based metal sample project on your mac?
Comment 5 Timothy Risi 2017-04-27 16:27:32 UTC
We have not received the requested information. If you are still 
 experiencing this issue please provide all the requested information 
 and re-open the bug report. Thanks!