Bug 44178 - Xamarin UI test tap on disabled button fires event
Summary: Xamarin UI test tap on disabled button fires event
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jonathan Pryor
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-12 09:59 UTC by toSilence
Modified: 2017-08-23 20:45 UTC (History)
4 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description toSilence 2016-09-12 09:59:26 UTC
Hi,

I'm currently testing our app on android.

We have a toolbox button which is only enabled after several forms are filled.

But the UI test of the dialog can press the button at any time even when it is disabled.

Best Regards
Comment 1 Al Clark [MSFT] 2016-09-15 21:54:23 UTC
Are you suggesting that a) UITest fires the event when the button is pressed, or b) that the button can be pressed but nothing happens?

If it's the latter then that's expected behaviour.  However, you can make a feature request here:
https://testcloud.ideas.aha.io/ideas
Comment 2 toSilence 2016-09-16 06:28:04 UTC
Hi Alan,

the problem is:
Fragment is created --> button disabled
UI Test click on disabled button --> event fired

In my eyes a disabled button should not trigger an event.
Or I'm doing sth. wrong.

Best Regards
Comment 3 John Miller [MSFT] 2017-06-27 14:48:56 UTC
Unfortunately, we’re unable to reproduce this report. If this issue is still occurring for you, please reopen this issue and attach a project that reproduces the issue to the bug by starting with a clean Xamarin.Android/UITest project and adding just the code necessary to demonstrate the issue. Thanks!
Comment 4 Cody Beyer (MSFT) 2017-08-23 20:45:39 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!