Bug 44070 - IDB agent does not connect resulting in XMA limited connection with Xcode8 GM
Summary: IDB agent does not connect resulting in XMA limited connection with Xcode8 GM
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: XMA ()
Version: 4.2.0 (C8)
Hardware: PC Windows
: --- critical
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-07 20:47 UTC by Kyle White
Modified: 2016-09-07 21:22 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
ZipLogs (6.27 KB, application/x-zip-compressed)
2016-09-07 20:47 UTC, Kyle White
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Kyle White 2016-09-07 20:47:37 UTC
Created attachment 17366 [details]
ZipLogs

Prereq:
- Make sure mac host is configured properly with Xcode8 GM
- Make sure Tools > Options > Xamarin > iOS SDK is set to Xcode8 GM

Open a Xamarin.iOS project and try to coneect to Mac host. It results in limited connection due to:

An error occured starting the IDB 4.2.0.662 agent: The IDB Agent initialization exceeded the timeout of 60000 millisecs without receiving confirmation from the Agent.

Logs attached.
About env info: https://gist.github.com/kdubau/f1f6416c2d8cade029375738b30c0512
Comment 1 Kyle White 2016-09-07 21:22:51 UTC
Apparently this is caused because my Xamarin Studio preferences (on the Mac) did not have the Xcode SDK path properly set. When I set that, the agent connects correctly. 

XVS should not have this dependency on what XS preferences are, hence a new bug is filed: https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=44071