Bug 43968 - Android: Xamarin.Forms: Webview is making images disappear in other pages when you navigate away
Summary: Android: Xamarin.Forms: Webview is making images disappear in other pages whe...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 2.1.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Paul DiPietro [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-02 10:43 UTC by Sakthivel
Modified: 2017-06-19 19:14 UTC (History)
13 users (show)

Tags: XATriaged, BZCU, ExPT, xamexttriage
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample application to reproduce the issue (4.19 MB, application/x-zip-compressed)
2016-09-02 10:43 UTC, Sakthivel
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Sakthivel 2016-09-02 10:43:39 UTC
Created attachment 17312 [details]
Sample application to reproduce the issue

I have a Home page with RecyclerView which has image cells in it. Clicking on an game image cell will launch another page which contains webview (to play html5 games). When user navigates back from the WebView page to HomePage, few images in the RecyclerView grid is getting disappeared.

This issue is observer only on few devices which is having intel chipset (example, ASUS ZenPad10 - Chipset Intel Atom x3-C3200, CPU Quad-core). 

I have attached a sample application to reproduce this issue.

Can you please check and let us know what is going wrong here?

Thanks!
Comment 1 Sakthivel 2016-09-02 12:02:31 UTC
Please find the below steps to reproduce the issue:
1.	Launch the application
2.	Application launches home screen with image tiles loaded
3.	Click on Game (image with text ‘Game’ on it) tile
4.	App will navigate to WebView page to display the html5 games.
5.	Navigate back from that by clicking back button on the screen.
6.	Notice the image tiles disappearing on the home screen.
Comment 3 Sakthivel 2016-10-03 05:30:05 UTC
As suggested by Xamarin Team, we have tried resetting the image after navigation back from webView page but still the images are getting disappeared.

Also, this is not happening for the page which is already present in the navigation stack. If I launch any new page then the images used in that page is also not visible.

Thank you,
Sakthivel R
Comment 4 Rui Marinho 2017-01-04 18:55:16 UTC
Thank you for taking the time to submit the bug. We tried to reproduce the issue you reported but were unable given the description. If you could please attach a reproduction to the bug by starting with a clean Xamarin.Forms project and adding just the code necessary to demonstrate the issue, we would very much appreciate it.  


For your convenience, we have created some reproduction best practices viewable here: https://gist.github.com/jassmith/92405c300e54a01dcc6d  

Warm regards, 

Xamarin Forms Team
Comment 5 Sakthivel 2017-01-13 02:44:54 UTC
Hello,

I have uploaded the newly created sample on the Dropbox and shared it to "Rui Marinho". The problem with the previous sample occurred because of the application backend changes, that is rectified in the current sample.Please find the steps to reproduce this issue:

Please find the below steps to reproduce the issue:
1.	Launch the application
2.	Application launches home screen with image tiles loaded
3.	Click on Game (image with green coloured tile eg. Sudoku) tile
4.	App will navigate to WebView page to display the html5 games.
5.	Navigate back from that by clicking back button on the screen.
6.	Notice the image tiles disappearing on the home screen.

Please let me know if you need more info.

Thank you,
Sakthivel R
Comment 6 Sakthivel 2017-01-18 11:33:41 UTC
Hi Rui,

Can you please let me know if you are able to reproduce the issue with the latest sample uploaded?

Let me know if you need more information from our side.

Thank you,
Sakthivel R
Comment 10 Sakthivel 2017-02-20 07:30:10 UTC
Hi Ashley/Rui,

Can you please update me on the status of this bug? We are nearing the go-live for our application and like to update the customer on the status of this issue.

Thank you,
Sakthivel R
Comment 13 Sakthivel 2017-04-28 06:39:08 UTC
Hello Xamarin Team,

We have tried with the latest Xamarin.Forms version (2.3.4 stable) and still be able to reproduce this issue.

Thank you,
Sakthivel R
Comment 14 Jason Smith [MSFT] 2017-05-18 22:27:01 UTC
As stated in other areas we are able to reproduce the issue using the provided reproduction on an x86 device, however we cannot produce any reproduction of it without using the custom renderer in the reproduction case. The bug seems to be in the code of the custom renderer itself as best we can tell.
Comment 15 Paul DiPietro [MSFT] 2017-06-19 19:14:54 UTC
Per the above response and a lack of information to the contrary, we will be closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket and attach a project that demonstrates the issue.