Bug 43784 - Inconsistent Cell Separator display behaviour when using ListViewCachingStrategy.RecycleElement
Summary: Inconsistent Cell Separator display behaviour when using ListViewCachingStrat...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 2.3.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- major
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-08-26 09:20 UTC by Richard Hopkins
Modified: 2017-01-09 16:05 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Repro case (217.47 KB, application/zip)
2016-08-26 09:20 UTC, Richard Hopkins
Details
Screenshot showing the issue (43.40 KB, image/jpeg)
2016-08-26 09:25 UTC, Richard Hopkins
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Richard Hopkins 2016-08-26 09:20:33 UTC
Created attachment 17219 [details]
Repro case

Reported by an enterprise customer.

The customer is seeing inconsistent behaviour with cell separators - they appear between some rows of a listview but not others.  The developer has isolated this to only occurring when using ListViewCachingStrategy.RecycleElement.  The problem occurs both on the simulator and a test device in Forms 2.3.1

The issue only exists on iOS and not on Android.

See the attached image for an example screenshot of the issue, and the attached zip for a repro case.
Comment 1 Richard Hopkins 2016-08-26 09:25:56 UTC
Created attachment 17220 [details]
Screenshot showing the issue
Comment 2 adrianknight89 2016-11-05 00:49:13 UTC
I ran it in 2.3.3-pre4 and did not see the issue. Can you re-test?
Comment 3 E.Z. Hart [MSFT] 2017-01-09 16:05:08 UTC
Tested this with 2.3.3.180 and the issue appears to have been resolved.