Bug 43651 - Mono binaries are not Universal
Summary: Mono binaries are not Universal
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Installers
Classification: Mono
Component: General ()
Version: unspecified
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rodrigo Kumpera
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-08-23 08:13 UTC by Fluendo dev team
Modified: 2016-08-23 19:07 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Fluendo dev team 2016-08-23 08:13:48 UTC
The Mono SDK provides Universal binaries for OS X for i386 and x86_64, all tools and libraries are compiled both both architecures except the following ones (there might be others):
  * mono
  * mono-sgen

In our application we dropped support for i386 in OS X a while back so all of our depdencies are built for x86_64. We have been building mono ourself for x86_64 and last we tried to transition to the installed SDK for our development environment instead of building it our self. The issue we have now is that our application using the official mono SDK is not working anymore since DLLimport'ed libraries are found but don't match the executing architecure, which is i386 because of the mono binary.
Comment 1 Rodrigo Kumpera 2016-08-23 19:07:43 UTC
Use /Library/Frameworks/Mono.framework/Commands/mono32 and /Library/Frameworks/Mono.framework/Commands/mono64 to control bitness or pass the --arch option to mono directly.