Bug 43413 - Xamarin.VisualStudio_4.1.2.18.msi fails to install
Summary: Xamarin.VisualStudio_4.1.2.18.msi fails to install
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Installer ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-08-16 14:01 UTC by Anthony Petillo
Modified: 2016-08-17 20:06 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description Anthony Petillo 2016-08-16 14:01:27 UTC
XamarinInstaller.exe failed telling me to download and install Xamarin.VisualStudio_4.1.2.18.msi. 

I followed those instructions, but when I execute the Xamarin.VisualStudio_4.1.2.18.msi, it complains:
"This setup requires Microsoft Build Tools 2015 package to be installed for this installation to continue."

I've tried to download the Microsoft Build tools 2015, but I could not locate it. All links bring me to a Microsoft page stating: "We are sorry, the page you requested cannot be found."

One more thing, I do have Visual Studio 2008 installed. Could this be causing an issue? How do I resolve it?

Thanks for your help!!
Comment 1 Ben Beckley 2016-08-17 20:06:54 UTC
This Microsoft page has a download for Microsoft Build Tools 2015.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48159