Bug 42846 - mmp does not setup rpath to include Framework dir
Summary: mmp does not setup rpath to include Framework dir
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Xamarin.Mac
Classification: Desktop
Component: mmp ()
Version: Master
Hardware: PC Mac OS
: High normal
Target Milestone: 2.10.0 (C8)
Assignee: Chris Hamons
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-07-27 17:53 UTC by Chris Hamons
Modified: 2016-08-05 15:23 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Chris Hamons 2016-07-27 17:53:04 UTC
We need to run something like this:

install_name_tool ./HockeySDKApp.app/Contents/MacOS/HockeySDKApp -add_rpath @loader_path/../Frameworks

if we copy any assemblies to the framework dir.

https://forums.xamarin.com/discussion/72076/library-not-loaded-on-startup-using-native-reference-to-hockeysdk
Comment 1 Chris Hamons 2016-07-27 19:13:52 UTC
https://github.com/xamarin/xamarin-macios/pull/506
Comment 2 Chris Hamons 2016-07-28 13:01:35 UTC
Landed in master. Might make C8 if approved, else C9.

QA - See forum post for example to test.
Comment 3 Rajneesh Kumar 2016-08-01 19:18:08 UTC
I have checked this issue with the following master build :
xamarin.mac-2.11.2.57 and I observed that this issue has been fixed in master build. To check this issue I have used the sample application provided in forums.

Screencast: http://screencast.com/t/CWfcvqM7

@Chris, Could you please merge this fixed in Cycle 8.

Thanks..!
Comment 4 Rajneesh Kumar 2016-08-05 15:23:31 UTC
I have checked this issue with the following Cycle8 build :
xamarin.mac-2.10.0.47 and I observed that this issue has been fixed in this  build too. To check this issue I have used the sample application provided in forums.

Screencast: http://www.screencast.com/t/bKO3CBeSlkYZ

This issue has been fixed, hence I am closing this issue.


Thanks..!