Bug 42102 - Duplicate AppIcons in Asset Catalog
Summary: Duplicate AppIcons in Asset Catalog
Status: RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: 4.1.3 (C7SR2)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-06-23 10:57 UTC by John Nolan
Modified: 2016-12-22 19:38 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Dropdown activated - shows 5 versions of same AppIcon resource (19.29 KB, image/png)
2016-06-23 10:57 UTC, John Nolan
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NOT_REPRODUCIBLE

Description John Nolan 2016-06-23 10:57:11 UTC
Created attachment 16451 [details]
Dropdown activated - shows 5 versions of same AppIcon resource

Hi guys, 

There appears to be a slight problem within Info.plist -> iPad Icons -> App, Spotlight and Settings Icons -> Asset Catalog dropdown.

Please see the pic below. 

There is only one Asset Catalog in the Solution Explorer however I am unable to actually open to view the icons. Moreover, on build a "AppIcons.xcassets" is created within the /Resources tree. The properties of this generate namespace indicate that all images are there with Build Action set to "ImageAsset" and "Copy always". 

Is this correct behavior?
Comment 1 kumar 2016-07-05 06:08:45 UTC
no comment(only on test)
Comment 2 Emanuel 2016-08-10 15:04:04 UTC
Hi John,
It seems something got wrongly saved in you project and that's causing all the issues you've described. 

Since we couldn't reproduce this bug, I'll need to ask you for some information:
- Could you attach your project or a sample project in which we can reproduce this issue?
- Which Visual Studio, Xamarin for Visual Studio, Xamarin iOS versions are you using? (Help -> About Microsoft Visual Studio)
- Could you reproduce this issue with a new project? Are you hitting it right after creating the project or after making some changes to the project/Asset catalog? 

Thanks for your help!
Comment 3 Adrian Alonso 2016-12-22 19:38:38 UTC
John, please let us know if you still need some help with this issue. Thanks, Adrian