Bug 41386 - App hangs whenever it's run on the a device with a data set some time in the past.
Summary: App hangs whenever it's run on the a device with a data set some time in the ...
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 2.2.0
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-05-31 05:17 UTC by Prashant Cholachagudda
Modified: 2017-06-19 16:33 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Prashant Cholachagudda 2016-05-31 05:17:26 UTC
A Xamarin.Forms app hangs whenever it's run on the a device with a data set some time in the past.

1. Build the attached sample project in Visual Studio with a "debug" target 
2. Deploy to an Android device. (Preferably Nexus 6 running Marshmallow 6.0)
3. Before launching the app, set the devices date\time to sometime in the past.
4. Launch the app


Expected result: App launches and displays a "Welcome to Xamarin Forms" screen
Actual results: App launches but then hangs (doesn't display "Welcome" text). 

Test case: https://www.dropbox.com/s/3csz4nya144nmux/AppDemo2.zip?dl=0
Comment 1 E.Z. Hart [MSFT] 2016-06-02 22:02:47 UTC
I've been trying to reproduce this issue on a Nexus device and so far I've been unable to. 

How far in the past is the date you're using?
Comment 2 Chris Hardy [MSFT] 2017-06-19 16:33:36 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!