Bug 41227 - Projects with ToolsVersion=14.0 (VS2015) containing references to System.Runtime based libraries don't build
Summary: Projects with ToolsVersion=14.0 (VS2015) containing references to System.Runt...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Class Libraries
Classification: Mono
Component: Ms.Build ()
Version: 4.4.0 (C7)
Hardware: All All
: --- major
Target Milestone: (C7)
Assignee: Alexander Köplinger [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-05-20 22:37 UTC by Alexander Köplinger [MSFT]
Modified: 2016-05-23 19:25 UTC (History)
2 users (show)

Tags: c7regression
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
repro solution (5.52 MB, application/zip)
2016-05-20 22:37 UTC, Alexander Köplinger [MSFT]
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Alexander Köplinger [MSFT] 2016-05-20 22:37:52 UTC
Created attachment 16061 [details]
repro solution

Download attachment, unzip and execute "xbuild Xbuild14.sln".
It fails with:

>	Class1.cs(13,10): error CS0012: The type `System.Attribute' is defined in an assembly that is not referenced. Consider adding a reference to assembly `System.Runtime, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'
>
>	 0 Warning(s)
>	 1 Error(s)


The reason is that we're not adding the Facades correctly in a xbuild 14 project. Fix is in https://github.com/mono/mono/pull/3033
Comment 1 Kyle White 2016-05-23 19:23:41 UTC
https://github.com/mono/mono/pull/3034
Comment 2 Kyle White 2016-05-23 19:25:03 UTC
Fixed in:
Mono JIT compiler version 4.4.0 (mono-4.4.0-branch/cfe7d24 Mon May 23 11:12:30 EDT 2016)

Verified by running xbuild on attached solution.