Bug 41141 - NotImplementedException occurred in Xamarin.Forms.Platform.UAP.dll UWP x64
Summary: NotImplementedException occurred in Xamarin.Forms.Platform.UAP.dll UWP x64
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Forms ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: UWP
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-05-17 23:20 UTC by aaron sulwer
Modified: 2016-05-27 17:39 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description aaron sulwer 2016-05-17 23:20:17 UTC
Win10 UWP application built for x64 builds successfully BUT Debugging (or Release) NotImplementedException occurs in Xamarin.Forms.Platform.UAP.dll

   at Windows.UI.Xaml.Setter.get_Value()
   at Xamarin.Forms.Platform.UWP.WindowsResourcesProvider.GetStyle(Object nativeKey)
   at Xamarin.Forms.Platform.UWP.WindowsResourcesProvider.GetSystemResources()
   at Xamarin.Forms.Application..ctor()
   at API.App..ctor()
   at TEST.UWP.MainPage..ctor()
   at TEST.UWP.API_UWP_XamlTypeInfo.XamlTypeInfoProvider.Activate_4_MainPage()
   at TEST.UWP.API_UWP_XamlTypeInfo.XamlUserType.ActivateInstance()
Comment 1 aaron sulwer 2016-05-17 23:22:07 UTC
Visual Studio Enterprise edition states that the following Xamarin versions are installed

Xamarin 4.0.4.4
Xamarin.Android 6.0.4.0
Xamarin.iOS 9.6.22
Comment 2 Tiago Freire 2016-05-25 19:24:18 UTC
I am getting that in a brand new project freshly generated in VS. 

A bit of bad start for a newcomer to the platform, as I am trying to get acquainted to the platform and was befuddled as to "what did I do wrong in the fresh project to break it". 

Turns out I did nothing, it's in the code; Just giving the heads up that newcomers to the platform hit it in a fresh project. 

Reproducible by:
New Forms Portable Project
x64 UWP debug compile
Error.
Comment 3 aaron sulwer 2016-05-25 21:25:57 UTC
sorry, this is not a bug.  previous reported bugs stated that this has been in the pre release versions.  I just cant read!