Bug 41076 - App Resume hangs on WP 8.1 (Silverlight)
Summary: App Resume hangs on WP 8.1 (Silverlight)
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.2.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
: 41493 ()
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-05-13 15:09 UTC by joma
Modified: 2016-10-25 16:10 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample project showing the error (4.52 MB, application/x-zip-compressed)
2016-05-13 15:09 UTC, joma
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description joma 2016-05-13 15:09:29 UTC
Created attachment 15996 [details]
Sample project showing the error

From Xamarin.Forms 2.2.0.31 and above App Resume is not working any longer on Windows Phone 8.1 Silverlight. It just hangs and never gets back into Application_Activated or Application_Launching in App.xaml.cs.

App Resume is working fine with Xamarin.Forms 1.5, 2.0 and 2.1 (verified and tested).

Steps to reproduce
-Run the attached VS solution.
-Start app
-Press back arrow
-Start app again
-App just hangs after that

Steps to reproduce
-Run the attached VS solution.
-Start app
-Press windows logo button
-Start app again
-App just hangs after that
Comment 1 Daniel Hindrikes 2016-05-19 20:09:34 UTC
I also have the same problem with forms 2.2.
Comment 2 Daniel Hindrikes 2016-05-19 20:30:08 UTC
I also have the problem in 2.3.0.38-pre2.
Comment 3 Daniel Hindrikes 2016-05-20 13:19:39 UTC
I have created a pull request for this bug, https://github.com/xamarin/Xamarin.Forms/pull/184
Comment 4 Parmendra Kumar 2016-07-05 17:53:27 UTC
I have checked this issue with Xamarin.forms 2.3.1-pre2 and its working fine.

Hence closing this issue.

Thanks.
Comment 5 Jimmy [MSFT] 2016-10-25 16:10:17 UTC
*** Bug 41493 has been marked as a duplicate of this bug. ***