Bug 40822 - Objective Sharpie + CocoaPods 1.0
Summary: Objective Sharpie + CocoaPods 1.0
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Objective Sharpie
Classification: Desktop
Component: General ()
Version: 2.1.3
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Aaron Bockover [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-05-03 12:53 UTC by Orta
Modified: 2016-05-31 23:27 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Orta 2016-05-03 12:53:12 UTC
Hey there Objective Sharpie people, interesting project!

I'm a CocoaPods contributor, who doesn't use Xamarin I'm afraid, but I got an interesting issue on CocoaPods/CocoaPods about an problem with sharpie generation using our new 1.0 releases - https://github.com/CocoaPods/CocoaPods/issues/5240

We're talking about it in that issue, just wanted to provide something on your side. Rough gist is we moved all config settings for Podfiles into the Podfile instead of having different command line flags and environment settings, which means that `--no-integrate` won't work with the new releases
Comment 1 Roger Peters 2016-05-24 19:20:43 UTC
Just wanted to chime in that I ran into this issue today. Running the suggested command from the documentation (https://developer.xamarin.com/guides/cross-platform/macios/binding/objective-sharpie/examples/cocoapod/) of 'sharpie pod init ios AFNetworking' results in the error:

Unknown option: `--no-integrate`

.. after Objective Sharpie prints out that it is running:

pod install --no-integrate --no-repo-update

The workaround for now for me was to uninstall the 1.0 release of Cocoapods and use the older version I had installed already (v0.38.2). Article with details on workaround:
http://stackoverflow.com/a/20489489/18005
Comment 2 Aaron Bockover [MSFT] 2016-05-31 23:27:52 UTC
I've just released Objective Sharpie 3.1 which support CocoaPods 1.0.

http://forums.xamarin.com/discussion/67908/objective-sharpie-3-1

Thanks!