Bug 40602 - [Installer] Unable to see emulator in device drop down list which is installed by installer on VS
Summary: [Installer] Unable to see emulator in device drop down list which is installe...
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: High major
Target Milestone: 4.1.0 (C7)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-04-21 12:10 UTC by Naqeeb
Modified: 2016-04-27 16:42 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Comment 1 Peter Collins 2016-04-21 14:42:59 UTC
@Naqeeb is this only occurring in VS? Can you reproduce on Mac or Windows XS? Moving to the VS extension now as there's no reason I can think of for why this emulator shouldn't behave the same as any other. I'm wondering if this is not a dupe of the behavior we had seen in the past of emulator's not showing up right away on a clean install, but I can't seem to locate that bug now...
Comment 2 Naqeeb 2016-04-21 17:07:29 UTC
@Peter this issue only for VS not for Mac or Windows XS.
Comment 5 Naqeeb 2016-04-21 18:38:05 UTC
Yes @Juan API 23 is install by the installer. Here is the screencast for the same: http://www.screencast.com/t/WwAFc9CHu8
Comment 10 xamarin-release-manager 2016-04-25 15:35:12 UTC
Fixed in version 99.0.0.2256 (master)

Author: jmt
Commit: 37ef3464d21a94a222258300f758bed01123f32f (xamarin/XamarinVS)
Comment 11 xamarin-release-manager 2016-04-25 17:16:42 UTC
Fixed in version 4.1.0.458 (cycle7)

Author: jmt
Commit: 6e89bf88b878be8c516130c6c1a2efc6d110c0f9 (xamarin/XamarinVS)
Comment 12 Shruti 2016-04-27 16:42:17 UTC
I have checked this issue with build Xamarin.VisualStudio_4.1.0.462_fb9e9f3c82ef86b653a43f13acc51902d66570d7  
and observed that it is working fine. I am able to see emulator with above build. Here is the screencast for the same: http://www.screencast.com/t/KZzyOr8j

Hence closing this issue.