Bug 40544 - Bug in VS Android Emulator on Skylake chipset
Summary: Bug in VS Android Emulator on Skylake chipset
Status: VERIFIED DUPLICATE of bug 42859
Alias: None
Product: Visual Studio Extensions
Classification: Xamarin
Component: Android ()
Version: 4.3.0 (C9)
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-04-20 02:42 UTC by Oren Novotny
Modified: 2016-08-26 20:47 UTC (History)
6 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED DUPLICATE of bug 42859

Description Oren Novotny 2016-04-20 02:42:02 UTC
There's apparently a bug in the VS Android Emulator when running on a Skylake chipset. 

This blog has a workaround by checking the processor compatibility settings in Hyper-V:
https://blogs.msdn.microsoft.com/cesardelatorre/2016/02/06/solving-issue-with-vs-android-emulator-xamarin-apps-and-intel-skylake-processor-i-e-when-using-a-microsoft-surface-book-i7-surface-pro-4-etc/

Was causing major issues for me.
Comment 1 Juan Marcelo Tondato 2016-08-26 14:10:06 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 42859 ***