Bug 40399 - error: * Assertion at gc.c:867, condition `finalizer_thread_exited' not met
Summary: error: * Assertion at gc.c:867, condition `finalizer_thread_exited' not met
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Runtime
Classification: Mono
Component: GC ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-04-14 14:01 UTC by Kyle White
Modified: 2016-09-23 17:05 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Kyle White 2016-04-14 14:01:42 UTC
I got this SIGABRT just after running some unit tests in monodevelop repo.

1) Clone git@github.com:mono/monodevelop.git
2) ./configure && make
3) run the unit tests `make test assembly=UnitTests.dll`

backtrace: https://gist.github.com/kdubau/35db5d9740ca946acf7f213f22d3e51d

Mono JIT compiler version 4.4.0 (mono-4.4.0-branch/7ef0818 Fri Apr  8 21:19:34 EDT 2016)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
	TLS:           normal
	SIGSEGV:       altstack
	Notification:  kqueue
	Architecture:  x86
	Disabled:      none
	Misc:          softdebug 
	LLVM:          yes(3.6.0svn-mono-master/a173357)
	GC:            sgen
Comment 1 Vlad Brezae 2016-09-23 17:05:28 UTC
This should be fixed on 4.6 and newer