Bug 40348 - Line break not working as expected in relative layout
Summary: Line break not working as expected in relative layout
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-04-13 16:38 UTC by Cody Beyer (MSFT)
Modified: 2016-07-29 20:29 UTC (History)
3 users (show)

Tags: iOS Android ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample (1.17 MB, application/zip)
2016-04-13 16:38 UTC, Cody Beyer (MSFT)
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report for Bug 40348 on Developer Community or GitHub if you have new information to add and do not yet see a matching new report.

If the latest results still closely match this report, you can use the original description:

  • Export the original title and description: Developer Community HTML or GitHub Markdown
  • Copy the title and description into the new report. Adjust them to be up-to-date if needed.
  • Add your new information.

In special cases on GitHub you might also want the comments: GitHub Markdown with public comments

Related Links:
Status:
CONFIRMED

Description Cody Beyer (MSFT) 2016-04-13 16:38:28 UTC
Created attachment 15701 [details]
Sample

# Description

The following sample demonstrates an issue where text will extend beyond the bounds of the layout when LineBreak is enabled

# Sample

Attached

# Steps to Reproduce

1. Download sample
2. Deploy to iOS Simulator

# Expected Results

“Test” text should remain within its boundaries

# Actual Results

“Test” text extends beyond its boundaries

# Verisons

=== Xamarin Studio Business ===

Version 6.0 (build 4968)
Installation UUID: 882f6404-87ab-4833-9233-461dacb82d1e
Runtime:
	Mono 4.4.0 (mono-4.4.0-branch/a3fabf1) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 404000122

=== Xamarin.Profiler ===

Not Installed

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.3 (10183.3)
Build 7D175

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.8.0.244 (Xamarin Business)
Hash: 977921b
Branch: cycle7
Build date: 2016-04-07 14:20:17-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.1.0.37 (Xamarin Business)
Android SDK: /Users/codybeyer/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.2   (API level 17)
		4.4   (API level 19)
		6.0   (API level 23)

SDK Tools Version: 25.1.1
SDK Platform Tools Version: 23.1.0
SDK Build Tools Version: 23.0.3

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.8.0.244 (Xamarin Business)

=== Xamarin Inspector ===

Version: 0.7.1.0
Hash: 545e74c
Branch: master
Build date: Fri Apr  8 17:34:53 UTC 2016

=== Build Information ===

Release ID: 600004968
Git revision: ab7092ce63351276394f283e4f9c8646baf51fce
Build date: 2016-04-08 09:30:34-04
Xamarin addins: be0a0aef6ec8b075b4ba4690bd147d1e33c2abd7
Build lane: monodevelop-lion-cycle7

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.4
Darwin clb-mbp.local 15.4.0 Darwin Kernel Version 15.4.0
	Fri Feb 26 22:08:05 PST 2016
	root:xnu-3248.40.184~3/RELEASE_X86_64 x86_64

=== Enabled user installed addins ===

Xamarin Inspector 0.7.1.0
Comment 1 E.Z. Hart [MSFT] 2016-06-02 15:15:09 UTC
I'm not sure it has anything to do with the line break settings, but the fact that the label escapes its container definitely seems to be a bug.