Bug 40182 - Taking multiple pictures with camera causes crash
Summary: Taking multiple pictures with camera causes crash
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: iOS ()
Version: 2.1.0
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Rui Marinho
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-04-07 01:59 UTC by Cody Beyer (MSFT)
Modified: 2017-06-19 23:20 UTC (History)
8 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Cody Beyer (MSFT) 2016-04-07 01:59:02 UTC
# Description

When taking multiple pictures using a custom renderer to access the iOS camera, an error will be eventually thrown 

# Sample

https://www.dropbox.com/s/idtxnoj0gqdn37h/CameraSample.zip?dl=0

# Log Example

https://gist.github.com/CodyBeyer/16e16bb228dd05d179dd969dc7bebf6f

# Steps to Reproduce

1. Download sample
2. Deploy to iOS Device
3. Tap “Snap”
4. Grant camera permission
5. Take picture
6. Click Use Photo
7. Tap “Snap2”
8. Repeat

# Expected Results

Camera should take pictures without issue repeatedly 

# Actual Results

Error will be thrown eventually

# Versions

=== Xamarin Studio ===

Version 6.0 (build 4801)
Installation UUID: 7d0f2655-6450-4e53-8bc6-ad3aac410706
Runtime:
	Mono 4.4.0 (mono-4.4.0-branch/f8474c4) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 404000040

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 0.32.0
Location: /Applications/Xamarin Profiler.app/Contents/MacOS/Xamarin Profiler

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.3 (10183.3)
Build 7D175

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.6.1.9 (Business Edition)
Hash: 5f11db8
Branch: master
Build date: 2016-03-25 21:26:55-0400

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.3.5 (Business Edition)
Android SDK: /Users/codybeyer/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-macosx
	Supported Android versions:
		4.0.3 (API level 15)
		4.4   (API level 19)
		5.1   (API level 22)
		6.0   (API level 23)

SDK Tools Version: 24.4.1
SDK Platform Tools Version: 23.1
SDK Build Tools Version: 23.0.1

Java SDK: /usr
java version "1.7.0_71"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_71-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.71-b01, mixed mode)

Android Designer EPL code available here:
https://github.com/xamarin/AndroidDesigner.EPL

=== Xamarin Android Player ===

Version: 0.6.5
Location: /Applications/Xamarin Android Player.app

=== Xamarin.Mac ===

Version: 2.4.2.1 (Business Edition)

=== Xamarin Inspector ===

Version: 0.7.0.0
Hash: 2a5f6e9
Branch: master
Build date: Thu Mar 31 18:37:26 UTC 2016

=== Build Information ===

Release ID: 600004801
Git revision: f73f730c738baf8701a5892b7af64fd468d1dc0c
Build date: 2016-03-14 14:28:06-04
Xamarin addins: 3af7be6c701eb0137645a03e38b82f23b65738c3
Build lane: monodevelop-lion-cycle7

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.4
Darwin clbmacbook.local 15.4.0 Darwin Kernel Version 15.4.0
	Fri Feb 26 22:08:05 PST 2016
	root:xnu-3248.40.184~3/RELEASE_X86_64 x86_64

=== Enabled user installed addins ===

Xamarin Inspector 0.7.0.0
Comment 3 Marc 2016-04-25 21:22:29 UTC
I changed my code so that I have a separate renderer for each content page.  It seems the issue lay with multiple pages trying to access the same page renderer.  For code manageability, I would like to be able to have a single renderer for the camera for all content pages.  I recently tested my new renderers with multiple buttons on each content page, and it continues to work fine.  So the question now is why having a single page renderer for my camera actions causes the whole program to crash?
Comment 4 Paul DiPietro [MSFT] 2016-07-12 03:02:30 UTC
If this issue is still occurring for you on the latest stable version of Forms, can you provide a new reproduction? Thank you in advance.
Comment 5 Samantha Houts [MSFT] 2017-06-19 23:20:42 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!