Bug 40028 - Using VS2015 Enterprise Update 2 with the latest Xamarin updates but I am unable to build the basic 'Blank App (Xamarin.Forms Shared)' project.
Summary: Using VS2015 Enterprise Update 2 with the latest Xamarin updates but I am una...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: unspecified
Hardware: PC Windows
: --- critical
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-03-31 20:28 UTC by Justin Antoszek
Modified: 2016-08-09 14:54 UTC (History)
4 users (show)

Tags: uwp, vs2015, build2016
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
About Microsoft Visual Studio (version numbers) (32.76 KB, image/png)
2016-03-31 23:51 UTC, Justin Antoszek
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description Justin Antoszek 2016-03-31 20:28:30 UTC
Using VS2015 Update 2 with the latest Xamarin updates but I am unable to build the basic 'Blank App (Xamarin.Forms Shared)' project. When I try to build the UWP app I get:

Your project.json doesn't list 'win10-x86' as a targeted runtime. You should add '"win10-x86": { }' inside your "runtimes" section in your project.json, and then re-run NuGet restore. App2.UWP (which is in the file btw)

Unable to resolve Xamarin.Forms (>= 2.0.0.6482) for UAP,Version=v10.0. (which is findable in nuget)

NuGet Package restore failed for project App2.UWP for 'Xamarin.Forms (>= 2.0.0.6482)'.

Completely empty project - all I did was try to deploy.

That said - I am able to build and launch the Windows 8.1 build from the same solution
Comment 1 Justin Antoszek 2016-03-31 23:51:54 UTC
Created attachment 15578 [details]
About Microsoft Visual Studio (version numbers)
Comment 2 Rod Sanford 2016-04-15 18:34:12 UTC
I had the same error.  There was a recent Nuget package update that fixed this issue for me.
Comment 3 Rui Marinho 2016-08-09 14:54:21 UTC
Thank you for taking the time to submit this report. After reviewing the description of this bug, we believe it no longer affects the current version of Xamarin.Forms. 

If you are still experiencing the issue after updating your packages, please reopen this report with an attached reproduction.

For your convenience, we have created some reproduction best practices viewable here: https://gist.github.com/jassmith/92405c300e54a01dcc6d 

Warm regards, Xamarin Forms Team