Bug 40003 - [tvOS]fsharp test fails to launch on tvOS device with Release config.
Summary: [tvOS]fsharp test fails to launch on tvOS device with Release config.
Status: RESOLVED ANSWERED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 9.8 (tvOS / C7)
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: (C7)
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-03-30 20:24 UTC by GouriKumari
Modified: 2016-04-01 11:04 UTC (History)
3 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED ANSWERED

Description GouriKumari 2016-03-30 20:24:33 UTC

    
Comment 1 GouriKumari 2016-03-30 20:28:25 UTC
## Steps to Reproduce:
Update System to Xamarin.iOS cycle7 build mtouch 9.9.0.394 (master: 9caa5aa).
Execute fsharp test on tvOS device with Release config.

## Actual behaviour:
App fails to launch with error:
error HE0003: Failed to launch the application 'com.xamarin.fsharptest' on 'XQA-AppleTV-2: The operation couldn???t be completed. (FBSOpenApplicationErrorDomain error 1.) : Failed to launch process with bundle identifier 'com.xamarin.fsharptest'
[3/30/2016 4:11:28 PM] : System.Net.Sockets.SocketException: interrupted
  at System.Net.Sockets.Socket.Accept () [0x00033] in /private/tmp/source-mono-4.4.0/bockbuild-mono-4.4.0-branch/profiles/mono-mac-xamarin/build-root/mono-x86/mcs/class/System/System.Net.Sockets/Socket.cs:896 
  at System.Net.Sockets.TcpListener.AcceptTcpClient () [0x00016] in /private/tmp/source-mono-4.4.0/bockbuild-mono-4.4.0-branch/profiles/mono-mac-xamarin/build-root/mono-x86/mcs/class/System/System.Net.Sockets/TcpListener.cs:197 
  at SimpleListener.Start () [0x00046] in /Users/xamarinqa/QABot/data/lanes/2441/9caa5aa9/source/Touch.Unit/Touch.Server/Main.cs:63 

## Logs:
Build Log: https://gist.github.com/XamarinQA/8e80458116856622d3bd9609b3b07022

## Test Env:
Xamarin.iOS cycle7 build mtouch 9.9.0.394 (master: 9caa5aa).
Comment 2 GouriKumari 2016-03-30 20:55:29 UTC
>> An update to comment #1: 
This happens with both cycle7 and master builds. 

## Cycle7 build: 
mtouch 9.8.0.221 (cycle7: 449bf73)
Apple TV 9.1.1

## master build:
mtouch 9.9.0.394 (master: 9caa5aa).
Comment 3 Sebastien Pouliot 2016-03-31 14:08:49 UTC
It works fine for me (from XS) and you do not have any build error (in your gist).

The exception is related to a deploy issue (so configuration, e.g. release, should not matter).

It's a new test app, did you ever got it working with your scripts ?

Did you try it from XS ?

Also, in case it's device-related, try rebooting your Apple, device.
Comment 4 GouriKumari 2016-03-31 20:01:15 UTC
>> It's a new test app, did you ever got it working with your scripts ?
yes. It launches on device with Debug config.

Did you try it from XS ?
yes. I could reproduce the same issue from XS also.
Device Log: https://gist.github.com/GouriKumari/1a06b2a2a5d8941405b64d71164fc230
Application Output:  https://gist.github.com/GouriKumari/03267f703cde20dd17d5a9d1f20b75f3

Also, in case it's device-related, try rebooting your Apple, device.
>> I rebooted the device and then tried from XS and saw the same issue with Release config.

## Supplemental Info:
When bitcode is enabled, app is generating a warning in application output from XS.

warning MT1032: This application executable might be too large (856 MB) to execute on device. If bitcode was enabled you might want to disable it for development, it is only required to submit applications to Apple.

I removed --bitcode:asmonly from mtouch arguments and it launched on device successfully.
Comment 5 Sebastien Pouliot 2016-03-31 20:10:11 UTC
That MT1032 answers it. Please change your script not to enable bitcode when running that project, the device is just not able to handle executable that large.