Bug 39738 - Error previewing alternative layouts
Summary: Error previewing alternative layouts
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Android
Classification: Xamarin
Component: Designer ()
Version: 5.1
Hardware: Macintosh Mac OS
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jérémie Laval
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-03-17 19:28 UTC by Bernardo Oliveira
Modified: 2017-06-28 06:10 UTC (History)
2 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
4 screen shots showing the problem (639.28 KB, application/zip)
2016-03-17 19:28 UTC, Bernardo Oliveira
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED INVALID

Description Bernardo Oliveira 2016-03-17 19:28:58 UTC
Created attachment 15444 [details]
4 screen shots showing the problem

I've create an alternative layout (normal screen size and landscape mode) and added to the alternative layout list.
The default layout is selected and shown on the designer screen.
If I select the new layout (named as normal-land), the preview is Ok, but if I select back the Default layout, the designer previews the screen with errors of size, resolution and positioning of the views. The same occurs from now on if I select the new layout (normal-land). The only way to see them correct again is closing my Main.xaml and opening it again to reload the preview.
Obs1: It happens every time. Already restarted Xamarin Studio and the problem persists.
Obs2: I'm attaching some pictures of the problem.
Comment 1 Prashant [MSFT] 2017-06-28 06:10:00 UTC
Thank you for taking the time to submit this report. After reviewing the description of this bug, we believe it no longer affects the current version of Xamarin.Android. If you are still experiencing the issue after updating your packages, please reopen this report with an attached reproduction.