Bug 39447 - [Windows Phone] Images not rendered in ListView unless explicit size set
Summary: [Windows Phone] Images not rendered in ListView unless explicit size set
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.1.0
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-03-08 13:48 UTC by Lewis Thomas
Modified: 2016-04-25 17:39 UTC (History)
3 users (show)

Tags: ac
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Reproduction of issue (35.90 KB, application/zip)
2016-03-08 13:48 UTC, Lewis Thomas
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description Lewis Thomas 2016-03-08 13:48:30 UTC
Created attachment 15307 [details]
Reproduction of issue

This is the same issue as described in ticket 36163 which I have commented on with a reproduction of the issue.  The same code works without issue on other platforms.

As described in 36163 the image is rendered if you rotate the device.

The problem occurs when the ListView.ItemTemplate is referencing a DataTemplate created from a separate class. The problem is not effective when the DataTemplate is declared inline. Our use case requires choosing the template at runtime and we are also injecting into the template using an IOC container. Having checked against a Windows Phone 8.0 project it appears to work as expected.

Environment:
Xamarin.Forms 2.1.0.6524
Comment 1 Lewis Thomas 2016-03-14 10:28:02 UTC
Please note that this issue also affects Windows 10 Mobile projects.
Comment 2 E.Z. Hart [MSFT] 2016-03-28 21:51:21 UTC
This issue is fixed in an upcoming release.
Comment 3 Lewis Thomas 2016-04-20 10:04:52 UTC
Which release will this fix be available in, and when?
I have tested with XF 2.1.0.6529.
Comment 4 Parmendra Kumar 2016-04-25 17:39:07 UTC
I have checked this issue with Xamarin.Forms 2.2.0-pre4 and its working fine.

Hence closing this issue.