Bug 39410 - iOS - Parameter passing problem on ARM64 (LLVM compiler)
Summary: iOS - Parameter passing problem on ARM64 (LLVM compiler)
Status: VERIFIED FIXED
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: Mono runtime / AOT compiler ()
Version: unspecified
Hardware: PC Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: (C7)
Assignee: Zoltan Varga
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-03-07 14:07 UTC by David Petrík
Modified: 2016-05-18 17:51 UTC (History)
7 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Demo project (10.92 KB, application/zip)
2016-03-07 14:07 UTC, David Petrík
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
VERIFIED FIXED

Description David Petrík 2016-03-07 14:07:31 UTC
Created attachment 15282 [details]
Demo project

Hi there,
i found problem with parameter passing on iOS ARM64 architecture. LLVM compilation must be enabled. You must test it on physical phone (64bit like iPhone 5s).

I prepared demo project (You must change only signing profile). Please use "Release" configuration. 

Last parameter "date_to" is undefined in this "bad" configuration. Correct value of this parameter is DateTime.MaxValue. Everything will be clear from my code.

Thank you

David

Xamarin Studio
Version 5.10.2 (build 56)
Installation UUID: bdbbdd65-3915-4125-a1f3-1e163b8b206d
Runtime:
	Mono 4.2.2 (explicit/996df3c)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 402020030

Xamarin.Profiler
Not Installed

Apple Developer Tools
Xcode 7.2.1 (9548.1)
Build 7C1002

Xamarin.Mac
Not Installed

Xamarin.iOS
Version: 9.4.1.25
Hash: 962a050
Branch: master
Build date: 2016-01-29 16:59:11-0500

Xamarin.Android
Not Installed

Xamarin Android Player
Not Installed

Build Information
Release ID: 510020056
Git revision: bb74ff467c62ded42b7b7ac7fdd2edc60f8647b0
Build date: 2016-01-26 16:24:41-05
Xamarin addins: 8b797d7ba24d5abab226c2cf9fda77f666263f1b
Build lane: monodevelop-lion-cycle6-c6sr1

Operating System
Mac OS X 10.11.3
Darwin Davids-MacBook-Pro.local 15.3.0 Darwin Kernel Version 15.3.0
    Thu Dec 10 18:40:58 PST 2015
    root:xnu-3248.30.4~1/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Sebastien Pouliot 2016-03-08 22:35:26 UTC
This was already fixed (closing for QA verification).

You should be able to use the XI version if the alpha channel if this is blocking you. Thanks for providing a self-contained test case :-)