Bug 39143 - Task does not have property "HttpClientHandler" defined
Summary: Task does not have property "HttpClientHandler" defined
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 39268
Alias: None
Product: iOS
Classification: Xamarin
Component: General ()
Version: XI 9.1 (iOS 9.1)
Hardware: PC Mac OS
: --- normal
Target Milestone: Untriaged
Assignee: Bugzilla
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-26 00:52 UTC by manuel
Modified: 2016-03-01 21:08 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED DUPLICATE of bug 39268

Description manuel 2016-02-26 00:52:08 UTC
Guys

just updated alpha channel to iOS 9.7.0.334 and started to have this error when we try to compile 

/Library/Frameworks/Mono.framework/External/xbuild/Xamarin/iOS/Xamarin.iOS.Common.targets: Error: Error executing task MTouch: Task does not have property "HttpClientHandler" defined (PhotoPackageBuilder.iOS)



=== Xamarin Studio ===

Version 6.0 (build 4520)
Installation UUID: 5f421f3f-40c4-4caa-8ae3-df7a8094edf4
Runtime:
	Mono 4.3.2 (mono-4.3.2-branch/ba2e5e4) (64-bit)
	GTK+ 2.24.23 (Raleigh theme)

	Package version: 403020467

=== Xamarin.Profiler ===

Version: 0.0.0.0
Location: /Users/nativolabs/Documents/profiler-mac-0.9-0/XamarinProfiler.Mac.app/Contents/MacOS/XamarinProfiler.Mac

=== Apple Developer Tools ===

Xcode 7.1.1 (9081)
Build 7B1005

=== Xamarin.iOS ===

Version: 9.7.0.334 (Business Edition)
Hash: a8da28f
Branch: master
Build date: 2016-02-24 16:50:28-0500

=== Xamarin.Android ===

Version: 6.0.99.544 (Business Edition)
Android SDK: /Users/nativolabs/Library/Developer/Xamarin/android-sdk-mac_x86
	Supported Android versions:
		4.3    (API level 18)
		4.4    (API level 19)
		4.4.87 (API level 20)
		5.0    (API level 21)
		5.1    (API level 22)
		6.0    (API level 23)

SDK Tools Version: 24.3.4
SDK Platform Tools Version: 23
SDK Build Tools Version: 21.1.2

Java SDK: /usr
java version "1.8.0_60"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_60-b27)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.60-b23, mixed mode)

=== Xamarin Android Player ===

Not Installed

=== Xamarin.Mac ===

Not Installed

=== Build Information ===

Release ID: 600004520
Git revision: a354b2cb9df4b96f50b0ccb960dbdd5a9155510c
Build date: 2016-02-18 14:52:07-05
Xamarin addins: 8e54979f23feee160d245a3c33e43e77779b1eb4
Build lane: monodevelop-lion-master

=== Operating System ===

Mac OS X 10.11.2
Darwin Nativos-MBP.home 15.2.0 Darwin Kernel Version 15.2.0
    Fri Nov 13 19:56:56 PST 2015
    root:xnu-3248.20.55~2/RELEASE_X86_64 x86_64
Comment 1 Sebastien Pouliot 2016-02-26 05:43:37 UTC
@Manuel, did you restart XS after the XI update ? I've seen cases where the msbuild files are not reloaded, so the old ones are still cached (in memory).
Comment 2 Abdullah Ibn Nadjo 2016-02-26 08:09:30 UTC
Hi,

I had the same problem, it works now after restarting XS
Comment 3 manuel 2016-02-26 10:53:13 UTC
It is happening just when targeting the device. If we target a simulator it does not happen.
Note : I have no idea if it was happening when targeting the simulator before restarting Xamarin Studio.
Comment 4 manuel 2016-02-26 12:38:26 UTC
Just notice that the error has a different face:

Error MT4109: Failed to compile the generated registrar code. Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com (MT4109)
Comment 5 Sebastien Pouliot 2016-02-26 17:25:00 UTC
@Manuel that 4109 is very likely a different issue. Can you file a different bug and include the build log (with -v -v -v -v) so we can see what triggered it ?

Also if the first error is not happening anymore then the restart "fixed" it. If you can confirm that I'll move this bug (it's likely a duplicate) to XS for further investigation. Thanks!
Comment 6 manuel 2016-02-26 19:55:17 UTC
First one does not seem to be happening. This new one, i'll file as private

cheers
Comment 7 Vincent Dondain [MSFT] 2016-03-01 21:03:27 UTC
We're tracking that bug on the Xamarin Studio side, right now you need to at least close your solution but the updater should really close the solution for you automatically.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 32716 ***
Comment 8 Vincent Dondain [MSFT] 2016-03-01 21:05:07 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 39268 ***
Comment 9 Vincent Dondain [MSFT] 2016-03-01 21:08:42 UTC
Note: sorry bug 32716 is *not* a duplicate of this bug, pasted the wrong number initially.