Bug 38992 - error CS1009: Unrecognized escape sequence '\_' in $@ String
Summary: error CS1009: Unrecognized escape sequence '\_' in $@ String
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: Compilers
Classification: Mono
Component: C# ()
Version: 4.0.0
Hardware: PC Linux
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Marek Safar
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-22 15:54 UTC by jeffp1618
Modified: 2016-02-23 21:52 UTC (History)
1 user (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Simple example of compilation failure (171 bytes, text/plain)
2016-02-22 15:54 UTC, jeffp1618
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on GitHub or Developer Community with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED FIXED

Description jeffp1618 2016-02-22 15:54:17 UTC
Created attachment 15126 [details]
Simple example of compilation failure

When compiling the following simple code (also attached as BugReport.cs)

using System;
class BugReport
{
	public static void Main(string[] args)
	{
		var timespan = new TimeSpan();
		Console.WriteLine($@"{timespan:mm\_ss\_fff}");
	}
}

with mcs BugReport.cs it reports the following error message:

error CS1009: Unrecognized escape sequence '\_'


If I try and run this on Microsoft .NET it compiles successfully and when the exe is run it outputs:
00_00_000
Comment 1 jeffp1618 2016-02-22 15:55:50 UTC
Compiler version:
Mono C# compiler version 4.2.2.0
Comment 2 Marek Safar 2016-02-23 21:52:49 UTC
Fixed in master and mono 4.4