Bug 3898 - 2x Images not working in iPad Retina Simulator when set thru IB
Summary: 2x Images not working in iPad Retina Simulator when set thru IB
Status: RESOLVED UPSTREAM
Alias: None
Product: Xamarin Studio
Classification: Desktop
Component: iOS add-in ()
Version: Trunk
Hardware: Macintosh Mac OS
: Normal normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jeffrey Stedfast
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-03-14 13:18 UTC by AndyW
Modified: 2014-06-13 16:18 UTC (History)
5 users (show)

Tags:
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:


Attachments
Sample Project (10.90 KB, application/x-zip-compressed)
2012-03-14 13:18 UTC, AndyW
Details


Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED UPSTREAM

Description AndyW 2012-03-14 13:18:57 UTC
Created attachment 1517 [details]
Sample Project

The iPad Retina Simulator does not show the 2x version of images when the image is set in Interface Builder from MonoDevelop using MonoTouch.

I've found that my images appear @2x when I do UIImage.FromFile but NOT when set from IB for iPad Retina via MD & MT.

Please see the attached sample project, if you look at the images and then run the iPad retina simulator, you'll see what I mean.

Duplicating the exact behaviour in a pure XCode project and the simulator picks up the 2x variant correctly.
 
Discussion in the forums: http://monotouch.2284126.n4.nabble.com/Retina-iPad-Graphics-td4466319.html

Version Info:

MonoDevelop 2.9.2
Runtime:
	Mono 2.10.9 (tarball Wed Feb 29 17:12:24 EST 2012)
	GTK 2.24.10
	GTK# (2.12.0.0)
Apple Developer Tools:
	 Xcode 4.3.1 (1176)
	 Build 4E1019
Mono for Android not installed
Monotouch: 5.3.0
Operating System:
	Mac OS X 10.7.3
Comment 1 Jeffrey Stedfast 2012-04-03 17:34:41 UTC
Rolf: any chance you could look into this? I tried digging into this when the bug was first reported but could not find anything that MonoDevelop was doing wrong (hence why I had reassigned to MonoTouch).
Comment 2 Rolf Bjarne Kvinge [MSFT] 2012-04-03 19:02:46 UTC
This smells like a simulator bug.

It works on device, and it works if I delete the normal icon, so the simulator can definitively find the @2x image if it wants to.