Bug 38505 - UWP nullrefrence when changing tab
Summary: UWP nullrefrence when changing tab
Status: RESOLVED NORESPONSE
Alias: None
Product: Forms
Classification: Xamarin
Component: Windows ()
Version: 2.0.0
Hardware: PC Windows
: --- normal
Target Milestone: ---
Assignee: Jason Smith [MSFT]
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-05 18:54 UTC by Erik Renaud
Modified: 2017-06-19 21:49 UTC (History)
5 users (show)

Tags: UWP MasterDetailPage
Is this bug a regression?: ---
Last known good build:

Notice (2018-05-24): bugzilla.xamarin.com is now in read-only mode.

Please join us on Visual Studio Developer Community and in the Xamarin and Mono organizations on GitHub to continue tracking issues. Bugzilla will remain available for reference in read-only mode. We will continue to work on open Bugzilla bugs, copy them to the new locations as needed for follow-up, and add the new items under Related Links.

Our sincere thanks to everyone who has contributed on this bug tracker over the years. Thanks also for your understanding as we make these adjustments and improvements for the future.


Please create a new report on Developer Community or GitHub with your current version information, steps to reproduce, and relevant error messages or log files if you are hitting an issue that looks similar to this resolved bug and you do not yet see a matching new report.

Related Links:
Status:
RESOLVED NORESPONSE

Description Erik Renaud 2016-02-05 18:54:39 UTC
I am getting this crash on uwp with forms when setting Detail (after it has been set once) in a master detail system.
{Windows.UI.Xaml.UnhandledExceptionEventArgs}
    Exception: {"Object reference not set to an instance of an object."}
    Handled: false
    Message: "System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.\r\n   at Xamarin.Forms.Platform.UWP.NavigationPageRenderer.UpdateContainerArea()\r\n   at Xamarin.Forms.Platform.UWP.NavigationPageRenderer.OnNativeSizeChanged(Object sender, SizeChangedEventArgs e)"
    Native View: 0x0f33e7a0 <Information not available, no symbols loaded for Windows.UI.Xaml.dll>
>
Comment 1 E.Z. Hart [MSFT] 2016-02-05 23:50:30 UTC
Thank you for taking the time to submit the bug. We tried to reproduce the issue you reported but were unable given the description. If you could please attach a reproduction to the bug by starting with a clean Xamarin.Forms project and adding just the code necessary to demonstrate the issue we would very much appreciate it.

Warm regards,
Xamarin Forms Team
Comment 2 Erik Renaud 2016-02-09 20:30:09 UTC
hello, i unfortunately do not have the time to create a repro project, i have packaged my actual app though, All you have to do is launch the UWP app and change detail in the left "navigation pane".

Please contact me offline erik.renaud@modelon.net to get the url on OneDrive.

Regards, Erik.
Comment 3 Jason Smith [MSFT] 2016-02-10 18:53:22 UTC
Please email the project to jason@xamarin.com if you cant upload to bugzilla
Comment 4 Chris King 2017-06-19 17:21:41 UTC
Assigned to you as you were last to request additional info.
Comment 5 Samantha Houts [MSFT] 2017-06-19 21:49:31 UTC
Because we have not received a reply to our request for more information we are closing this issue. If you are still encountering this issue, please reopen the ticket with the requested information. Thanks!